СМИРУЈУ САОБРАћАЈ КОД ПИЈАЦЕ: Сигнализација у Браће Јерковић завршава се тек годину после обнове

Ј. Г. П.

24. 12. 2022. у 11:30

ВИШЕ од годину дана део Улице браће Јерковић био је "ускраћен" за саобраћајну сигнализацију која је уклоњена током радова на реконструкцији.

СМИРУЈУ САОБРАћАЈ КОД ПИЈАЦЕ: Сигнализација у Браће Јерковић завршава се тек годину после обнове

Фото Д. Стевановић

То је мештанима задавало главобоље, јер су, како кажу, пешаци били потпуно небезбедни од бахатих возача. Након неколико обраћања надлежним службама и последњег писаног дописа пре девет месеци да су им захтеви оправдани, што су за "Новости" потврдили и у Секретаријату за саобраћај, молбе грађана коначно у услишене. У току је поновно постављање знакова и "лежећих полицајаца".

Како је реч о прометном делу насеља, у чијој су непосредној близини основна школа и пијаца, два пешачка прелаза, без иједног "лежећег полицајца" нису довољни да смире саобраћај.

- Овде се заправо никада није поштовало ограничење брзине, али је раније било далеко боље, односно безбедније јер су, између осталог, постојале физичке препреке - говоре житељи.

Захтевали су постављање два "лежећа полицајца" око раскрснице са Улицом Јована Бјелића, светлећи знак који мери брзину, знак за ограничење брзине до 30 километара на час, као и хоризонталну ознаку да је школа у близини.

Надлежни Секретаријат анализирао је безбедност саобраћаја на реконструисаном потезу улице, чиме је потврђено да ће проблем станара бити решен.

Фото Д. Стевановић

- У периоду пре и након доношења решења које се односи на Улицу браће Јерковић, донето је неколико стотина решења са сличним степеном хитности и значаја за безбедност, па су кашњења у реализацији могућа, готово очекивана. Ово ефикасно решење јесте у интересу грађана, али и Секретаријата као налогодавца и самог извршиоца радова ЈКП "Београд пут".

Коначно, како су се репортери "Новости" уверили, екипе ЈКП "Београд пут" су већ "на место вратили" знакове за ограничење брзине до 30, да је школа у близини као и оне који упозоравају на физичку препреку, односно "лежеће полицајце".

ПРОБИЛИ РОК, УЛИЦА СУЖЕНА

РАДОВИ на реконструкцији Улице браће Јерковић почели су у мају прошле године, а уместо у августу, завршени су крајем октобра, што је станарима задавало главобоље.

Према њиховим речима, након радова на реконструкцији још један од проблема је сужење улице у делу код пијаце, где је сада немогуће заобићи аутобус градског превоза када стане на стајалишту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОД ЗЕМЉОМ НАЂЕНИ АРТЕФАКТИ ИЗ ПРВОГ ВЕКА: Стручњаци параћинског Завичајног музеја започели археолошка ископавања у насељу Глождак

ПОД ЗЕМЉОМ НАЂЕНИ АРТЕФАКТИ ИЗ ПРВОГ ВЕКА: Стручњаци параћинског Завичајног музеја започели археолошка ископавања у насељу Глождак

ВЕЋ неколико дана у насељу Глождак у Параћину, на захтев инвеститора који ту гради пословни објекат, овдашњи Завичајни музеј обавља археолошка ископавања.

14. 06. 2024. у 07:00

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (1)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги