БОРБА ЗА ПАРЧЕ САВЕ: Расте тензија пред јавну лицитацију локација за постављање сплавова

Ш. Маровић

09. 12. 2022. у 09:33

НА јавну лицитацију за закуп 30 локација на којима ће се налазити сплавови иста фирма може да се пријави за максимум две позиције, које не могу да буду једна поред друге.

БОРБА ЗА ПАРЧЕ САВЕ: Расте тензија пред јавну лицитацију локација за постављање сплавова

Фото М. Анђела

Такође, минимална цена закупа на месечном нивоу биће 1.140 евра, што на годишњем износи близу 14.000 евра. Понуде ће моћи да се поднесу до 21. децембра, до 11.30.

Град Београд понудио је 30 локација водног земљишта у јавној својини на лицитацију, што је изазвало велико незадовољство садашњих власника, који су у понедељак протестовали испред Старог двора.

- Сто сплавова на Савском кеју је нелегално, јер немају потребна решења - рекао је главни градски урбаниста Марко Стојчић. - Врло је једноставно. Многи од њих су ту деценијама и не плаћају баш никакву надокнаду. Да ли је то раније постављано уз сагласност неких институција, апсолутно да, али ти уговори нити постоје, нити су валидни. Нико нема уговор у складу са законом и да Београд према Закону о водама има ингеренције да на својој територији обавља закуп водног земљишта где се постављају плутајући објекти. Град је осмислио поступак који ће од почетка до краја да буде спроводив. Обезбедиће се и прикључци за струју и воду и све ће бити легално.

ФотоП. Митић

Марко Стојичић

Закуп се даје на одређено време, односно период од три године, а рата за прву годину мора се уплатити пет дана по склапању уговора, у шта ће бити урачунат и претходно уплаћени депозит. Уколико се деси да више понуђача за одређену локацију пошаље исту понуду, нове ће се отварати за три дана.

- До сада није постојало енергије и воље у довољној мери да се реши проблем - каже Стојчић. - Ту и тамо се спомињало, свима је сметало, заборавило се, а у том заборављању појавило се још сплавова. Нема активних уговора и нико ништа у складу са законом не плаћа. Став државе је да се поштује закон, а сада ће се поштовати. За сваку од 30 локација свако правно лице које испуњава услове подноси понуду за закуп тог простора по квадратном метру и ко да највише новца по појединачној позицији, тај ће имати права да потпише уговор.

ВИКЕНДИЦЕ НА НАСИПУ

ГЛАВНИ градски урбаниста истакао је и да мора да се нађе неко решење за викендице на Савском насипу.

- Дефинитивно нешто мора да се реши у том простору и због броја и због квалитета градње и због угрожавања воде - рекао је он и додао како није могуће у једном тренутку све теме покренути или отворити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

01. 02. 2023. у 09:39

Коментари (1)

Прославила се као Марина у Анђелима - више од две деценије ужива у БРАКУ СА КОЛЕГОМ