АЛПИНИСТИ СКИДАЛИ ФАСАДУ: Проблем - приватно предузеће надоградило зграду, у замену санирало зидове

А. З. К.

09. 12. 2022. у 08:33

КОШАВА која је претходних дана дувала у престоници поново је највише мука задала житељима Видиковачког венца, јер са солитера на овој адреси сваки пут отпадају велики комади фасаде.

АЛПИНИСТИ СКИДАЛИ ФАСАДУ: Проблем - приватно предузеће надоградило зграду, у замену санирало зидове

Фото Инстаграм/Мој Београд

Алпинисти су јуче "љуштили" делове са вишеспратнице под бројем 77, који су претили да падну и некога повреде.

Годинама делови фасаде отпадају са зграда на Видиковачком венцу, а комади зида око зграде постали су уобичајена слика после јачег ветра у престоници. У понедељак су житељи овог дела Раковице делили фотографије по друштвеним мрежама, на којима се могао видети велики комад зида који се одвојио од објекта и претио да се обруши на пролазнике.

Пре неколико година са солитера на адреси Видиковачки венац 85 део спољног зида пао је на рампу за инвалиде и паркирани аутомобил, а само пуком срећом у близини нико од пролазника није повређен.

Фото Инстаграм/Мој Београд

 

Ове проблеме станари су више пута пријављивали и надлежнима преко "Беоком сервиса", па су тако 2019. године грађани алармирали надлежне да уклоне део фасаде који је висио са солитера број 85. Међутим, тада им је од ЈП "Градско стамбено" стигао одговор да је на овој вишеспратници урађена изолација која није била у "складу са правилима струке".

- Много пута смо добијали дописе стамбене заједнице о потреби да се санира фасада - рекли су пре три године у овом предузећу. - Проблем је настао јер је приватно предузеће у договору са станарима извело радове на надоградњи зграде, а у замену им је санирана фасада.

Иако се овај одговор односи само на један солитер, није познато зашто комади отпадају и са других зграда. Према речима станара, због лоше изолације они у домовима имају и доста влаге.

Са проблемима на Видиковачком венцу били су упознати и челници Града, па је тадашњи заменик градоначелника Горан Весић посетио грађане овог дела Раковице. Пре две године током посете Весић је рекао да ће шест солитера на овој адреси добити нову изолацију. Међу њима је била и вишеспратница са које су јуче алпинисти скидали проблематичне делове фасаде.

ИНЦИДЕНТ У СПАСИћЕВОМ ПАСАЖУ

ВЕЛИКИ број спољашњих зидова зграда у Београду је у лошем стању. Тако је пре пар месеци део фасаде пао на петомесечну бебу у пасажу Николе Спасића између Кнез Михаилове и Обилићевог венца, а у Грачаничкој улици одвалио се један украс. Највише оваквих проблема је на Старом граду, Савском венцу и Врачару, где се налазе и најстарије престоничке вишеспратнице. Иако ЈП "Градско стамбено" станарима нуди санацију спољашњости, коју могу да отплате у 60 месечних рата, мали број се одлучи за ову инвестицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

МУКЕ С НОСОМ: Људи су буљили у мене, деца запиткивала (ФОТО)

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

01. 02. 2023. у 09:39

Коментари (1)

ЈЕДАН ПАПА ЈЕ БИО СРБИН Звали га гвоздени и задужио је Рим