"ПАЛИ" ИНВЕСТИТОРИ: Хапшења због изградње нелегалног објекта на Звездари

Ш. М.

01. 12. 2022. у 13:30

ПО налогу дежурног заменика јавног тужиоца Првог основног тужилаштва, донето је решење о задржавању од 48 сати М. С. и С. С., због кривичног дела градње без грађевинске дозволе.

ПАЛИ ИНВЕСТИТОРИ: Хапшења због изградње нелегалног објекта на Звездари

Зграда у Јована Ћирилова, Фото Н. Скендерија

Они се сумњиче да су у Улици Јована Ћирилова 23 на Звездари почели да зидају објекат без потребних папира за градњу, а полицијски службеници су 28. октобра на овом градилишту затекли раднике.

Репортери "Новости" јуче су на нелегалном градилишту на Звездари затекли напуштен објекат, а радника није било. Такође, на локацији нема ни грађевинске табле о почетку радова, инвеститору и роковима. Тренутно су на згради завршени груби радови, сазидано је приземље и три спрата, док је почела да се зида четврта етажа. Према наводима кривичне пријаве, осумњичени су као сувласници парцеле на територији Звездаре наставили радове на објекту у изградњи, иако су били упознати да је од стране грађевинске инспекције градилиште затворено.

- Полицијски службеници изласком на терен затекли су осумњичене и утврдили да се на објекту у изградњи изводе радови - кажу у ПС Звездара. - Осумњичени М. С. и С. С. су 30. 11. 2022. године саслушани у просторијама Првог основног јавног тужилаштва у Београду у присуству браниоца и том приликом су изнели своју одбрану. Након саслушања, тужилаштво је Првом основном суду у Београду поднело предлог за одређивање притвора према осумњиченом М. С. јер постоје особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, будући да је исти већ осуђиван због извршења истог кривичног дела, док је у односу на осумњичену С. С. донето решење о укидању задржавања.

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати сведоке, прикупити материјалне доказе и предузети друге радње потребне за доношење одлуке.

ЗИДАЈУ БЕЗ ПОТРЕБНИХ ПАПИРА

У овом делу Звездаре претходних неколико година никао је велики број дивљих објеката, о којима су и "Новости" писале.

Најпознатија је вишеспратница у Улици Светог Николе 13, која је никла за свега два месеца, 2018. године. Такође, у истој улици на броју 30 инспектори су зауставили још један покушај градње без папира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (1)

ЈЕДАН ПАПА ЈЕ БИО СРБИН Звали га гвоздени и задужио је Рим