ЗИДОВИ ЦРНИ, А СТВАРИ ПО ХОДНИЦИМА: После пожара на Цераку, који је однео један живот, у згради - мук

Ј. Г. П.

29. 11. 2022. у 09:30

ДАН након пожара у чукаричком насељу Церак, у ком је настрадала седамдесетогодишња жена, мирис дима и паљевине и даље се шири ходницима зграде.

ЗИДОВИ ЦРНИ, А СТВАРИ ПО ХОДНИЦИМА: После пожара на Цераку, који је однео један живот, у згради - мук

Зграда у Улици бреза, Фото З. Јовановић

Ватрена стихија прогутала је читав стан на другом спрату стамбене јединице у Улици бреза 3. Повређених није било, као ни других оштећених станова.

Поцрнели зидови, полупани прозори и ролетне, утучене комшије које пружају подршку породици несрећне жене, призор је који су репортери "Новости" јуче затекли испред солитера. Били су неми да било шта кажу.

- Спавао сам у другој соби када је букнуо пламен. Претпостављам да је супруга задремала са цигаром и запалила кревет, покушао сам да је спасем, нисам успео - са кнедлом у грлу кратко је рекао супруг несрећне жене.

Како нам је објаснио председник ГО Чукарица Срђан Коларић, када су у питању овакви несрећни догађаји грађани имају право да на основу извештаја ватрогасаца подносу захтев за помоћ.

- Општина је у могућности да помогне са 40.000 динара како би се породица снашла за прво време. Апелујемо на грађане да осигурају своје некретнине јер је то најбоља опција у случају овако немилих догађаја - каже Коларић.

Милош Мајсторовић, Фото М. Анђела

Поводом пожара у Улици бреза 3 Милош Мајсторовић, командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд, рекао је да је у 95 одсто случајева узрок пожара људски фактор. Из тог разлога је Сектор за ванредне ситуације МУП покренуо кампању "Сачувајмо се од пожара".

- Елементарне непогоде чине тих преосталих пет одсто. Људи погрешно рукују електричним уређајима, а морамо повећати свест о начину како се односимо према пожару кроз превентивно деловање. Период је грејне сезоне, сигуран сам да имамо димњаке који нису очишћени и који се врло лако могу запалити. Хајде да делујемо превентивно и да их очистимо - апеловао је Мајсторовић.

Фото З. Јовановић

Ватра у Улици бреза 3 планула је у недељу, у 5.45 у стану на другом спрату, у дому брачног пара Милошевић. Пожар је гасио 21 ватрогасац са пет возила.

САВЕТ: ИСКЉУЧИТЕ СТРУЈУ!

КОМАДАНТ Мајсторовић је током гостовања истакао да ће Сектор за ванредне ситуације покушати у наредном периоду да едукује грађане како да делују превентивно. Ипак, уколико дође до пожара, како каже, треба проценити да ли постоји могућност да станар сам угаси пламен, а да не угрози своју и туђу безбедност.

- Затворите сва врата, ако можете искључите струју и паралелно са тим позовите 193 - рекао је Мајсторовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

РАЗВОД МЕРКЕЛОВЕ: Понела је само једну ствар када је отишла