ТРИ ПОРОДИЦЕ ОСТАЛЕ И БЕЗ ТРОШНОГ КРОВА: Надају се да ће им Општина и Град изаћи у сусрет

Ј. Г. Петровић

27. 11. 2022. у 10:23

МИРИС гарежи и паљевине осећа се и дан након што су изгореле бараке у Улици Агостина Нета која раздваја блокове 58 и 70А у Новом Београду.

ТРИ ПОРОДИЦЕ ОСТАЛЕ И БЕЗ ТРОШНОГ КРОВА: Надају се да ће им Општина и Град изаћи у сусрет

Фото Д. Миловановић

Три породице су остале без крова над главом, уништена је и радионица, а још неколико барака је оштећено. Причињена је велика материјална штета, али, срећом, нико није повређен. Репортери "Новости" јуче су у насељу у ком је била ватрена стихија затекли џађаве гомиле шута и осталог грађевинског отпада, као и неколико забринутих станара.

Како нам је испричао мештанин Суљо (на слици), чији су дом и радионица изгорели, пламен је букнуо из старог шпорета и веома брзо захватио велики део простора.

- Само што сам изашао да изнесем смеће, стао сам ту код капије са другаром да попричам, појавио се густ црни дим и ватра. Сви смо брзо истрчали напоље и звали ватрогасце који су кроз неколико тренутака већ били код нас - објашњава нам Суљо.

Породице чији су домови изгорели привремено су код комшија и рођака у неоштећеним баракама, док, како кажу, не виде шта ће.

Фото Д. Миловановић

Обратили су се за помоћ Градској општини Нови Београд, као и Граду. Надају се да ће челници реаговати и материјално им помоћи да поново себи обезбеде кров над главом, а првенствено да им екипе јавних комуналних предузећа помогну да уклоне шут.

У интервенцији гашења ватрене стихије учествовало је четири ватрогасна возила са 17 ватрогасаца, по две екипе стигле су из Новог Београда и Земуна.

На овом месту свој дом пронашло је 17 ромских породица, док су изгорелу радионицу користили многи. Како кажу, у њој су правили свашта, а највише су се бавили ковачким занатом.

Фото Д. Миловановић

ЗАПАЛИО СЕ АУТО НА ТОПЧИДЕРУ

АУТОМОБИЛ марке БМВ јуче је у потпуности изгорео недалеко од Милошевог конака на Топчидеру. Како смо незванично сазнали возило се у покрету запалило, јер је, највероватније, дошло до цурења горива. Унутра је био само возач који је, како не би угрозио друге, ауто зауставио на тротоару поред. Овом приликом нико није повређен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (2)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени