ТРИ ПОРОДИЦЕ ОСТАЛЕ И БЕЗ ТРОШНОГ КРОВА: Надају се да ће им Општина и Град изаћи у сусрет

Ј. Г. Петровић

27. 11. 2022. у 10:23

МИРИС гарежи и паљевине осећа се и дан након што су изгореле бараке у Улици Агостина Нета која раздваја блокове 58 и 70А у Новом Београду.

ТРИ ПОРОДИЦЕ ОСТАЛЕ И БЕЗ ТРОШНОГ КРОВА: Надају се да ће им Општина и Град изаћи у сусрет

Фото Д. Миловановић

Три породице су остале без крова над главом, уништена је и радионица, а још неколико барака је оштећено. Причињена је велика материјална штета, али, срећом, нико није повређен. Репортери "Новости" јуче су у насељу у ком је била ватрена стихија затекли џађаве гомиле шута и осталог грађевинског отпада, као и неколико забринутих станара.

Како нам је испричао мештанин Суљо (на слици), чији су дом и радионица изгорели, пламен је букнуо из старог шпорета и веома брзо захватио велики део простора.

- Само што сам изашао да изнесем смеће, стао сам ту код капије са другаром да попричам, појавио се густ црни дим и ватра. Сви смо брзо истрчали напоље и звали ватрогасце који су кроз неколико тренутака већ били код нас - објашњава нам Суљо.

Породице чији су домови изгорели привремено су код комшија и рођака у неоштећеним баракама, док, како кажу, не виде шта ће.

Фото Д. Миловановић

Обратили су се за помоћ Градској општини Нови Београд, као и Граду. Надају се да ће челници реаговати и материјално им помоћи да поново себи обезбеде кров над главом, а првенствено да им екипе јавних комуналних предузећа помогну да уклоне шут.

У интервенцији гашења ватрене стихије учествовало је четири ватрогасна возила са 17 ватрогасаца, по две екипе стигле су из Новог Београда и Земуна.

На овом месту свој дом пронашло је 17 ромских породица, док су изгорелу радионицу користили многи. Како кажу, у њој су правили свашта, а највише су се бавили ковачким занатом.

Фото Д. Миловановић

ЗАПАЛИО СЕ АУТО НА ТОПЧИДЕРУ

АУТОМОБИЛ марке БМВ јуче је у потпуности изгорео недалеко од Милошевог конака на Топчидеру. Како смо незванично сазнали возило се у покрету запалило, јер је, највероватније, дошло до цурења горива. Унутра је био само возач који је, како не би угрозио друге, ауто зауставио на тротоару поред. Овом приликом нико није повређен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (2)

ЛАЖ ВЕКА: Како је говор једног Американца пре 20 година променио будућност Блиског истока