ИЗ ЈАКОВА НА АУТО-ПУТ 2023: У јануару би коначно могла да почне изградња дела петље, дужина сва четири крака 1.200 метара

Ш. Маровић

30. 10. 2022. у 07:49

ИЗГРАДЊА приступних саобраћајница које из Јакова воде на ауто-пут "Милош Велики" почеће ускоро, можда почетком идуће године, речено је за "Новости" у Министарству грађевинарства.

ИЗ ЈАКОВА НА АУТО-ПУТ 2023: У јануару би коначно могла да почне изградња дела петље, дужина сва четири крака 1.200 метара

Фото П. Милошевић

Тиме ће око 50.000 становника Доњег Срема добити директан излаз на ову битну саобраћајницу, а теретни камиони напокон ће у широком луку заобилазити центар најмлађе престоничке општине.

Иако је изградња требало да почне када и градска саобраћајница Нови Београд - Сурчин, то се још није десило. Ипак, како смо сазнали, пројекат ће ускоро бити завршен, а грађевински радови требало би да почну почетком 2023. године.

- Очекујем да ће ускоро бити готов пројекат за грађевинску дозволу - потврдио је за "Новости" председник Oпштине Сурчин Стеван Шуша. - Овај документ потом пролази техничку процедуру, да би се након тога могла издати грађевинска дозвола. Уколико све буде по плану, почетак следеће године могао би бити и почетак радова. Ако на градилишту буде довољан број радника, они би могли бити завршени за свега месец дана. Део шљунка је одавно дотеран, тако да је на радницима само да приону на посао.

Мапа Новости

- Укупна дужина путног правца, односно сва четири крака, јесте 1.200 метара - истиче Шуша. - За њену изградњу потребно је искористити око 67 ари површине, који се налази у постојећој зони ауто-пута. Парцеле припадају општини и ПКБ, али већи део поседују приватна лица. Да бисмо обавили експропријацију очекујемо одобрење Пореске управе. Процене надлежних су да ће читав посао коштати око три милиона евра.

ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ

ЗБОГ непостојања овог битног крака, на излазу из Војвођанске улице, односно укључењу на сурчински пут свакодневно се стварају огромне гужве, па је за пролаз првих семафора на овом путном правцу потребно бити стрпљив више од пола сата. Разлог је што ка овој саобраћајници, осим житеља сурчинских насеља, гравитирају и мештани Купинова, Деча и Карловчића, који припадају општини Пећинци.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

МОГАО БИ ДА УНИШТИ СВЕТ Трамп и Де Ниро разменили увреде: Лош глумац и патетични лудак

"МОГАО БИ ДА УНИШТИ СВЕТ" Трамп и Де Ниро разменили увреде: "Лош глумац и патетични лудак"

БИВШИ председник САД,Доналд Трамп, назвао је глумца, Роберта де Нира, ''патетичним лудаком'' након што је Де Ниро у уторак одржао конференцију испред зграде суда где се републиканском кандидату суди у случају Сторми Данијелс.

30. 05. 2024. у 11:06

Коментари (0)

БРУКА КАКВУ РОЛАН ГАРОС НЕ ПАМТИ: Русија у шоку, нико не верује шта се дешава у Француској (ФОТО)