УМЕСТО ЛЕТОС, ПОПРАВКЕ ТЕК САДА: Радови на неколико главних саобраћајница у граду значајно променили ток саобраћаја и "изненадили" грађане

Ш. Маровић

05. 10. 2022. у 09:17

УРЕЂЕЊЕ многобројних престоничких улица, за шта је Град из буџета определио око милијарду динара, односно преко 8 милиона евра, почело је интензивније пре неколико дана, а тиме и велике саобраћајне гужве које се из центра шире ка крајњим терминусима.

УМЕСТО ЛЕТОС, ПОПРАВКЕ ТЕК САДА: Радови на неколико главних саобраћајница у граду значајно променили ток саобраћаја и изненадили грађане

Фото Н. Скендерија

Грађани негодују јер се, како кажу, саобраћајнице уређују током лета. Са друге стране, познато је да су радови неопходни, али и да ће трајати све до краја грађевинске сезоне.

Репортери "Новости" јуче су путаре затекли у Угриновачкој, Шангајској, Милорада Драшковића, Краља Стефана Томаша, Крунској, Булевару Николе Тесле, Улици царице Милице. Иако је уређење неопходно, стварају се велике гужве у саобраћају, па су грађани револтирани.

Говорећи о радовима у Булевару деспота Стефана, председник Скупштине града Никодијевић је рекао да је ребалансом буџета Града издвојен додатни новац за обнову саобраћајница.

- Укупно је за ову и наредну годину издвојено 4,2 милијарде динара за асфалтирање, реконструкцију и санацију улица. Трудимо се да се не ради преко дана када је најгушћа фреквенција саобраћаја. Радови се изводе у три смене, а тамо где има велики број становника трудимо се да трећу смену завршимо до 22.00 часа како грађане не би узнемиравали током ноћи. Водимо рачуна о томе да се ради у периодима када је мања фреквенција саобраћаја управо због тога да не би стварали додатне гужве - истакао је председник београдског парламента гостујући на РТС.

Булевар Николе Тесле, Фото З. Јовановић

Путари су ангажовани на рехабилитацији дела Булевара Николе Тесле на Новом Београду, а до 8. октобра ради се десна страна ка Земуну, од улице Ушће до првог прилаза Палати "Србија". Радници тренутно скидају стари, дотрајали асфалтни слој, а такође се почело и са наносом новог. Ангажовано је десетак путара и неколико грађевинских машина, како би све бити завршено у предвиђеним роковима. После завршетка овог дела, машине се селе и у наставак улице, све до Трешњиног цвета, где ће се радити од 9. до 13. октобра.

Радници у центру града реконструишу Улицу царице Милице, која поред Парка војводе Вука води до Бранкове. Како су нам рекли путари које смо затекли на градилишту, посао би требало да буде завршен у наредних неколико дана. Иако је улица затворена за саобраћај, неколико возача јуче је успело да се провуче и препречи пут до Бранковог моста.

Грађане упркос већој гужви радује коначан почетак радова на уређењу Булевара деспота Стефана, мада коментаришу да је све ово требало урадити летос.

Булевар Деспота Стефана, Фото Н. Скендерија

Нови изглед ће до 20. октобра добити део од Скадарске до Цетињске, након чега ће и остатак овог путног правца доћи на ред. Катастрофално стање ове улице захтевало је брзу реакцију, пошто је асфалт потпуно испуцао.

У Крунској улици на Врачару дотрајали асфалт мења се новим, а у смеру ка Каленић пијаци улица ће бити шира за 40 центиметара. Све измене саобраћаја и рада линија ГСП могу се пронаћи на сајту Секретаријата за јавни превоз.

Царице Милице, Фото З. Јовановић

ПОТРЕБНО ВЕЛИКО СТРПЉЕЊЕ

НОВОБЕОГРАЂАНЕ ускоро очекује и реконструкција још једне битне саобраћајнице, односно Булевара Зорана Ђинђића. Возачи ће морати да имају стпрљења и у центру града, јер ће до краја грађевинске сезоне и Немањина доћи на ред. Грађевинске машине запосеће и Улицу Жоржа Клеменсоа, Васе Пелагића, Андре Николића, Пастерову, као и велики број приградских саобраћајница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУПРУГА ВОДИТЕЉА Лепа глумица из популарних серија: Брзо смо схватили да смо се заволели (ФОТО)