РАДОВИ ИЗАЗВАЛИ КОЛАПС: Део Булевара деспота Стефана, од Цетињске до Скадарске улице, биће потпуно затворен за саобраћај до 20. октобра

П. Н. - А. З. К.

04. 10. 2022. у 12:00

РАДОВИ на Булевару деспота Стефана, који су започели током викенда, првог радног дана изазвали су потпуни колапс у овој саобраћајници, Џорџа Вашингтона, Француској и у споредним улицама.

РАДОВИ ИЗАЗВАЛИ КОЛАПС: Део Булевара деспота Стефана, од Цетињске до Скадарске улице, биће потпуно затворен за саобраћај до 20. октобра

Деспота Стефана, Фото Н. Скендерија

Због реконструкције дела од Скадарске до Цетињске, шест линија јавног градског превоза вози измењеним трасама, па је ово изазвало конфузију међу путницима, који нису знали где да сачекају превоз. Уз то, јутарњи шпиц успорио је кретање, па возачи нису успели да обрну руту у предвиђеном року, што је изазвало чекање на терминусима удаљеним од радова.

Иако је у плану да радови буду завршени до 20. октобра, путари "Београд пута" надају се да ће све бити готово и пар дана раније.

Аутобуси на линијама 16, 27Е, 35, 58, 95 и минибус Е6 из Булевара деспота Стефана скрећу у Улицу Џорџа Вашингтона, онда у Француску, круже око Трга републике, улазе у Македонску и даље редовном трасом. У супротном смеру, после изласка из тунела скрећу лево у Македонску, круже око Трга, улазе у Француску, па у Џорџа Вашингтона и даље редовном трасом.

Џорџа Вашингтона, Фото Н. Скендерија

Аутобуси користе постојећа стајалишта на измењеној рути. У правцу ка Борчи и Карабурми стају на стајалишту Трг републике (станица аутобуса на линијама 26, 37 и 44), а у правцу ка Новом Београду на станици у Македонској преко пута кафане "Зора".

Иако је стајалиште за шест линија код Дома омладине укинуто, о чему су истакнута обавештења на самом стајалишту, грађани су овде јуче чекали превоз.

- Стајала сам на станици код Дома омладине 15 минута јер нисам видела обавештење - рекла нам је Милица С.

- Кад је требало да ухватим други аутобус, три сам морала да пропустим јер нисам могла да уђем због гужве.

Браће Југовића, Фото Н. Скендерија

Јутарњи шпиц и радови изазвали су проблеме и на другом крају града јер аутобуси на линији 95 нису могли да обрну круг у предвиђеном времену. Ово је био разлог што су Новобеограђани чекали и по пола сата превоз не би ли дошли до центра.

Француска, Фото Н. Скендерија

Преусмеравање

ЗАПОЧЕЛА је и прва фаза радова на Булевару Николе Тесле на Новом Београду, која ће трајати до 8. октобра. Наредних дана биће затварана десна коловозна трака у смеру ка Земуну, на делу од Улице Ушће до првог прилаза Палати "Србија". Возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 кретаће се двосмерно коловозном траком која је у редовном режиму намењена за саобраћај према граду. Током друге фазе, од 9. до 13. октобра, биће затваране десне коловозне траке у смеру ка Земуну, на делу од првог прилаза Палати "Србија" до Улице трешњиног цвета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини