"КЛИНИКА" НА ПРОМЕНАДИ: Мерење притсика и шећера на популраном шеталишту

Б.Б.

28. 09. 2022. у 16:06

НA шеталишту Сава променаде, сутра ће бити организована манифестација "Свим срцем за сва срца", на којој ће грађани имати прилику да провере вредности крвног притиска, нивоа шећера у крви и добију савете како да унапреде здравље срца и крвних судова.

КЛИНИКА НА ПРОМЕНАДИ: Мерење притсика и шећера на популраном шеталишту

Фото: Пиксабеј

Лекари различитих специјалности грађанима ће, поводом Светског дана срца, давати препоруке и информације како да избегну или смање ризик од настанка кардиоваскуларних болести и препознају симптоме срчаног и можданог удара.

Од 80 до 85 одсто превремене срчане смртности и више од 50 одсто оболевања од инфаркта срца и можданог удара може да се спречи мерама примарне превенције.

Главни циљ овогодишње својеврсне "Клинике на отвореном" је промоција свих облика физичке активности, јер је физичка неактивност један од водећих фактора ризика за настанак кардиоваскуларних болести.

Промене у животном стилу које се односе на редовну физичку активност, престанак пушења и правилну исхрану, могу да помогну у превенцији кардиоваскуларних болести, истиче се у саопштењу.

Манифестацију "Свим срцем за сва срца" организују Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" и Удружење кардиолога Србије, уз подршку Министарства здравља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОСЛЕ ПОРАЗА: Савић упутио поруку Митровићу