"ОКО" ВИДЕЛО ЈОШ 50.000 ПРЕКРШАЈА: Од увођења специјалног возила на улице, повећани прекршајни налози

Б. Б.

16. 08. 2022. у 09:45

ОД увођења система контроле "Соколово око", број издатих прекршајних налога и обавештења због непрописног паркирања је повећан за више од 50.000 у односу на период пре.

ОКО ВИДЕЛО  ЈОШ 50.000  ПРЕКРШАЈА: Од увођења специјалног возила на улице, повећани прекршајни налози

Фото П. Милошевић

Према подацима Секретаријата за послове комуналне милиције, у току 2018. и 2019. године написано их је 109.829, док их је од августа 2020. године, закључно са 1. августом ове године, било 161.385.

Како наводе у Секретаријату, нови систем контроле непрописног паркирања возила "Соколово око" је у многоме допринео увођењу комуналног реда у граду, пре свега када је у питању непрописно паркирање возила, што се огледа кроз већу проточност и брже кретање, нарочито у улицама које су под оком камере.

- Такође, омогућено је брже кретање возилима јавног градског превоза јер нема више заустављања у жутој траци, нарочито кроз центар града чиме се смањују гужве у граду - кажу у Секретаријату.

- Системом "Соколово око" се олакшао посао и контролорима "Паркинг сервиса" у зонираним подручјима, јер систем аутоматски детектује возила за која није плаћено паркирање или су прекорачила дозвољено максимално време задржавања.

Фото П. Милошевић

Кажњавање несавесних возача почело је 10. августа 2020. године. Статистички гледано, сваког дана је више од 200 возача своје аутомобиле паркирало где је забрањено. Само од почетка ове године издато је 39.406 прекршајних налога. У зависности од површине на којој је затечено паркирано возило возачи се кажњавају са 5.000, 10.000, 15.000 и 25.000 динара.

По пријему обавештења о учињеном прекршају, односно прекршајног налога, несавесни возачи имају могућност да, у року од осам дана, уплате половину изречене новчане казне, чиме су ослобађени плаћања друге половине казне. Уколико власник возила након што је добио обавештења о учињеном прекршају у прописаном року не поступи по наведеним инструкцијама, издаје се прекршајни налог на његово име, којим се изриче новчана казна у фиксном износу од 25.000 динара.

НОН-СТОП ПОД КАМЕРАМА

ПОДАЦИ надлежних указују да се највише крше правила паркирања у централним градским општинама - Врачар, Стари град, Савски венац и Звездара.

Сходно томе, највећи број казни написан је возачима чија је возила "око соколово" снимило на забрањеним површинама у овим општинама. Возачи су "под лупом" 24 сата дневно у 242 улице. Пре и после подне их снима по 14 возила, док ноћу "крстари" само једно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку