УКРАЛИ СТОЛОВЕ ИЗ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ: Лопови однели мобилијар из дворишта ОШ "Олга Петров" у Падинској скели

С. Видачковић

04. 07. 2022. у 18:30

ЗБОГ чега су двојица мушкараца, старих око 40 година, у ноћи између четвртка и петка одшрафила и однела два стола из летње учионице ОШ "Олга Петров" у Падинској скели, ником није јасно.

УКРАЛИ СТОЛОВЕ ИЗ ЛЕТЊЕ УЧИОНИЦЕ: Лопови однели мобилијар из дворишта ОШ Олга Петров у Падинској скели

Фото Приватна архива

Директорка ове осмолетке Мерица Буј-Бјелогрлић каже да ово није први случај да бахати суграђани краду школску имовину, јер су пре месец дана однете четири сигурносне камере.

Колеге су јој у петак ујутро пријавиле да недостају столови у летњој учионици, где су и деца и запослени радо проводили време. Директорка је била шокирана када је погледала снимке с видео-надзора.

- Око 1.30 часова, двојица мушкараца су дошла овде и лагано, без икакве журбе, прво одшрафила а затим "одшетала" са четири фосне, од којих су наши домари направили та два стола - прича Буј-Бјелогрлић. - То је поражавајуће, да одрасли људи краду од наше, од своје деце. И какав пример ће да им дају. Нећемо пријавити полицији, јер крађа четири даске и није питање за њих, већ за све нас, у шта смо се претворили и докле ћемо стићи такви? Ваљда им неће однети још преостале две клупе.

Директорка истиче да је простор око школе "Олга Петров" осветљен и током ноћи, а да су на клупе летње учионице увече долазила деца да се друже и причају.

СА МАСКОМ ПО КАМЕРЕ

ПРЕ око месец дана лопов је, носећи епидемиолошку маску на лицу, украо четири камере с ОШ "Олга Петров".

- То се дешавало и раније, рано ујутро или током ноћи скинули су видео-надзор. Ми смо пријавили, али је крадљивца немогуће идентификовати када му се лице и не види. Поставили смо нове камере, али бахатости појединаца нема краја.

- У Падинској скели нема ниједан кафић, никакво место где би се деца виших разреда окупљала када су на распусту, зато им нико није бранио да проводе време у том летњем делу. И онда дођу бахати суграђани и униште им и тај једини простор који имају. Није ми јасно за шта су им потребне те четири даске. Да ли треба да двориште школе увек буде отворено за децу или да због оваквих људи поставимо решетке? Мислим да то није решење.

Буј-Бјелогрлић нам каже да ће столови поново бити постављени, али да страхује да ће се, колико год простор око школе буде оплемењен, увек наћи неко коме ће то сметати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)