УЛИЦА ИЛИЈЕ ГАРАШАНИНА ПУНА РАДНИКА: Уређење прве од четири саобраћајнице код палилулске пијаце у завршној фази

Ш. МАРОВИЋ

04. 07. 2022. у 06:39

РЕКОНСТРУКЦИЈА Улице Илије Гарашанина где се комплетно уређује коловоз и паркинг-простор је при крају, па би посао требало да буде завршен у наредних месец дана.

УЛИЦА ИЛИЈЕ ГАРАШАНИНА ПУНА РАДНИКА: Уређење прве од четири саобраћајнице код палилулске пијаце у завршној фази

Фото: Н. Скендерија

Чим се оконча уређење ове саобраћајнице, уследиће радови на још три улице које гравитирају ка Палилулској пијаци. Репортери "Новости" уверили су се да је градилиште у близини Ташмајдана пуно механизације и радника, који изводе финалне радове на уређењу овог запуштеног простора.

- Тренутно се приводи крају постављање калдрме, још је остало фуговање на неколико места - истакли су неимари које смо затекли како раде и на 35 степени. - Тротоари су такође обликовани, а и паркинг-простор је готово завршен. Урађене су све електро и водоводне инсталације, а сачувано је и постојеће дрвеће. Простор је сада добио потпуно нов и савремен изглед.

Рок за завршетак радова на овом парчету улице био је 4. јун, али је он пробијен готово месец дана. Уређење Илије Гарашанина ради се на потезу од Пете београдске гимназије до Улице мајора Илића.

- Биће урађена комплетна реконструкција ове саобраћајнице, као и подземне инсталације и стазе за пешаке - рекли су нам раније у Секретаријату за инвестиције. - Приликом уређења ове улице број паркинг-места остаће непромењен, као и ширина коловоза, а тротари ће добити нове плоче. Укупно ће бити урађено 35 метара водоводне и 600 метара канализационе мреже.

БЕЗ ЗАСТОЈА

МНОГИ закупци тезги на Палилулској пијаци због почетка радова у Илије Гарашанина забринули су се како ће функционисати доставна возила. Ипак, није било разлога за бригу у испоруци робе, јер су две улице које гравитирају ка овој тржници у сваком тренутку доступне, као и један од улаза на пијацу.

Како је наш лист раније писао, уређење саобраћајница око Палилулске пијаце обавиће се у четири фазе. После радова у Улици Илије Гарашанина тешка механизација и путари одмах се селе у Улицу Добре Митровића. Док трају радови у Улици Добре Митровића, која је иначе једносмерна, биће привремено уведен двосмерни саобраћај. Тиме ће се гужве у овом делу знатно смањити.

Након тога следе још две фазе, а на ред ће доћи саобраћајница Мајора Илића. Том улицом пролази јавни превоз, па ће аутобуси тада бити преусмеравани на Таковску и даље у Џорџа Вашингтона. На крају уређења радиће се парче од шпица Палилулске пијаце до Таковске.

Секретаријат за инвестиције, поред уређења ових улица, током грађевинске сезоне планира реконструкцију још неколико битних путних праваца. Тако ће се радници и машине ускоро наћи у Главној улици у Земуну, као и у Тадеуша Кошћушка на Дорћолу. Нови изглед добиће и Улица Марка Краљевића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи