ГРЕЈАЊЕ И ПРЕВОЗ СУ НАЈВАЖНИЈИ: Нови градоначелник Александар Шапић јуче и званично преузео дужност од Зорана Радојичића

А. В. В.

30. 06. 2022. у 07:35

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Александар Шапић јуче је званично преузео дужност од бившег градоначелника Зорана Радојичића у Старом двору.

ГРЕЈАЊЕ И ПРЕВОЗ СУ НАЈВАЖНИЈИ: Нови градоначелник Александар Шапић јуче и званично преузео дужност од Зорана Радојичића

Александар Шапић и Зоран Радојичић, Фото. Н. Скендерија

Шапић се овом приликом захвалио колеги Радојичићу на свему што је током свог мандата урадио. Он је истакао да ће његов приоритет ове јесени и зиме бити спремност јавних комуналних предузећа, нарочито ГСП-а, где има много проблема, као и "Београдских електрана".

- Стабилност енергетског система решаваће се на националном нивоу, а морамо да водимо рачуна да у Београду буду топли домови, вртићи, школе и да то функционише беспрекорно - рекао је Шапић.

- Очекујемо да ће зима бити једна од најтежих у последњим деценијама и то не само код нас него у читавој Европи, због чега је стабилност енергетског система приоритет над приоритетима.

Према Шапићевим речима, нова управа Града Београда покушаће да све добре ствари настави, као и да оне које су биле добре промени или да на њих позитивно утиче.

- Надам се да ћу, уколико ми буде потребно и неопходно, моћи и сам да добијем савет или информације од бившег градоначелника. Важно је да се одржи континуитет доброг рада у претходних десетак година - рекао је Шапић и поручио да ће Радојичићу, као и свим бившим градоначелницима, врата здања Скупштине Града Београда увек бити отворена.

Бивши градоначелник Београда Зоран Радојичић пожелео је срећу новом градоначелнику Шапићу и истакао да ће нови тим наставити читав низ пројеката који су започети у претходном периоду.

- Било ми је задовољство што сам у претходне четири године заједно са својим тимом радио на унапређењу и функционисању града. Искуство је важан фактор, а нови градоначелник га несумњиво има јер је већ 10 година у локалној самоуправи и верујем да ће радити у интересу Београда - рекао је Радојичић.

Доскорашњи први човек престонице на питање новинара по чему ће га Београђани највише памтити одговорио "да је то свакако 'Тиршова 2', као и еколошке теме које су покренуте у претходне четири године и које су постале тема број један".

ТИМ И ПОМОЋНИЦИ

ШАПИЋ је најавио да ће ускоро јавности представити свој тим и помоћнике, као и да ће у редовним интервалима одржавати конференције за медије, што је важно како би сви били упознати са оним што је урађено у одређеном периоду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи