КО ТО БАЦА ПИЛЕЋЕ ОСТАТКЕ ПО НАСЕЉУ? Мистерија на Вождовцу - свако јутро грађани затичу нереалан призор (ФОТО)

С. В.

29. 06. 2022. у 06:00 >> 10:24

ПИЛЕЋЕ главе, ножице и изнутрице готово сваког јутра освану на паркингу и испред зграда у Улици Радована Симића Циге на Вождовцу.

КО ТО БАЦА ПИЛЕЋЕ ОСТАТКЕ ПО НАСЕЉУ?  Мистерија на Вождовцу - свако јутро грађани затичу нереалан призор (ФОТО)

Фото "Гугл"

Ко, одакле и зашто овде баца кокошје остатке није познато, а станари ових вишеспратница тврде да непријатан призор гледају дуже од годину дана. Комшије кажу да су пријављивале проблем надлежним градским службама, али да реакција није било, те су већ много пута ђубре чистили сами.

И док је досад била "пракса" да се животињски отпад баца по ливадама на периферији Београда, бахатост појединаца иде дотле да главе и ноге истоварају људима под прозор, усред насељених места. Забринути Вождовчани кажу да се неретко деси да кокошји отпад развлаче мачке и птице, па тако заврши на терасама и ветробранима.

- Прво смо мислили да је у питању нека секта, јер се овде свашта дешава - причају станари из Радомира Симића Циге.

- Звали смо Комуналну милицију, затим "Чистоћу" и "Зеленило", само су нас пребацивали од једних до других. На број телефона Комуналне инспекције општине Вождовац нико се није јављао.

Фото РТС

Фото РТС

За расипање изнутрица по београдским насељима, током тропских врућина, уверили смо се да нико није надлежан. Из градског Секретаријата за инспекцијске послове упутили су нас на Комуналну инспекцију општине Вождовац, одакле смо добили кратак одговор да је у току "ванредан инспекцијски надзор", те да су пријаву за овај случај добили у понедељак.

Наши саговорници са Вождовца кажу да су пре неколико месеци организовали ноћно дежурство како би утврдили ко овде доноси главе, ноге и изнутрице.

- Једног јутра, дочекали смо возило са ротацијом. Кад смо питали човека шта ради, рекао нам је да храни мачке, да има пун гепек канти са пилећим отпадом. Представио се као радник  Зоо-хигијене" и истакао да је то њихова стандардна пракса по целом граду.

Фото РТС

Из ЈКП "Ветерина Београд", у чијем је саставу и "Зоо-хигијена", рекли су нам да они тако не хране животиње, те да се тај човек лажно представио и тако направио комунални неред.

Како смо сазнали, овакви призори чести су и на Булевару краља Александра код Смедеревског пута, у Шумицама... Док су надлежне службе неме на "кантицу пилећих глава" које долазе ко зна одакле, Вождовчани страхују да ће благовремене реакције бити тек кад неко истовари приколицу животињских остатака.

ТОНЕ У СУРЧИНУ

КРАЈЕМ фебруара прошле године, у самом центру Сурчина, несавесни су направили дивљу депонију, истоваривши неколико тона смрзнутих кокошјих ножица. Наводно, у једној фирми покварила се комора за хлађење, па су са другим предузећем договорили да покварено месо одвезу из хангара. И то усред ноћи, на сурчинску ливаду! Екипе "Ветерине" су однеле отпад, против починиоца је поднета кривична пријава, али није познато да ли је и како санкционисан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ: Шта разликује Бориловића од масовних убица из Јабуковца и Велике Иванче