ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КУПОВИНУ НЕКРЕТНИНЕ: За сеоску кућу избеглицама по 1,7 милиона

А. В. В.

28. 05. 2022. у 11:45

ЈАВНИ позив за избор корисника помоћи за куповину сеоске куће с окућницом и једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу за избеглице које имају пребивалиште у Београду, објавио је Градски секретаријат за социјалну заштиту.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КУПОВИНУ НЕКРЕТНИНЕ: За сеоску кућу избеглицама по 1,7 милиона

Фото:

 Породична домаћинства моћи ће да рачунају на помоћ у износу од 1.700.000 динара (1.500.000 динара за откуп сеоске куће с окућницом, а 200.000 динара за доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за поправку или адаптацију предметне сеоске куће с окућницом).


- У сарадњи с Комесаријатом за избеглице и миграције Секретаријат за социјалну заштиту реализује куповину најмање пет сеоских кућа с окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за поправку или адаптацију предметне сеоске куће с окућницом, односно одговарајуће непокретности у циљу стварања и побољшања њихових услова становања.

Рок за пријаву на јавни позив за доделу наведене помоћи је 11. јул 2022. године - рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. 

ЗБРИНУЛИ 1.422 ПОРОДИЦЕ


ГРАД Београд је од 2014. до 2022. године стамбено збринуо 1.422 породице избеглица путем доделе пакета грађевинског материјала, откупа сеоских кућа с окућницом, доделе монтажних кућа, као и доделом стамбених јединица у закуп с могућношћу откупа, што значи да је више од 5.000 особа добило свој кров над главом и то путем Регионалног стамбеног програма, као и буџетских средстава - истакла је Станисављевићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЊА КУЖЕТ СМРШАЛА 18 КИЛА: Из исхране избацила ЈЕДНУ намирницу