НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА: Уручена признања ученицима за остварене резултате

Ј.Д.

25. 01. 2022. у 15:47

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић и градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић уручили су данас у Старом двору признања најбољим школама и појединцима у школским спортским такмичењима за 2020/21. годину.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА: Уручена признања ученицима за остварене резултате

Беоинфо

Весић је истакао значај развоја школског спорта, те да је суштина локалне самоуправе да помаже школски и рекреативни спорт.

– На тај начин стварамо базу за будуће шампионе, али и омогућавамо деци да се баве спортом. То је јако важно у данашње време, превасходно због социјализације и физичке активности – казао је заменик градоначелника.

Он је за ову годину најавио организацију првог првенства у школском спорту по угледу на организације пре више деценија.

– Биће изнајмљена хала, уз присуство навијача из школа учесница, као и телевизијски пренос. Организацијом таквог првенства дајемо значај школском спорту, какав и заслужује – најавио је Весић.

Подсетио је да је Град прошле године покренуо пројекат бесплатних школа спорта, који сада покрива све београдске општине.

– Заједно са Факултетом за физичку културу окупили смо око 70.000 деце од првог до четвртог разреда у осам спортова. Показали смо да нам је физичка активност и бављење спортом код деце приоритет. Такође, омогућићемо свој деци да се баве спортом, без обзира на материјални статус. Наш став је да бављење спортом не сме да буде привилегија – рекао је Весић.

Весић је указао и на то да ће Град Београд у школски спорт ове године уложити више од 50 милиона динара. Подсетио је да је само пре осам година тај износ био око 20 милиона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)