НАГРАЂЕНА ТРАСА ЈОШ НА ПАПИРУ: У Претоку, делу Борче, покренули иницијативу за успостављање нове линије

Ј. ДИНЧИЋ

25. 01. 2022. у 06:47

СТАНОВНИЦИ борчанског насеља Преток годинама покушавају да се изборе за успостављање минибус линије која би прошла кроз овај део Борче и превозила их до центра места.

НАГРАЂЕНА ТРАСА ЈОШ НА ПАПИРУ: У Претоку, делу Борче, покренули иницијативу за успостављање нове линије

Фото Приватна архива

Нова линија јавног градског превоза, за коју имају и направљену трасу, скратила би свакоднева пешачења хиљаде мештана који станују у овом палилулском насељу. Према речима надлежних из Секретаријата за јавни превоз, главни разлог за чекање је недостатак 700 метара асфалта.

До тада, уз петицију коју прикупљају, мештани имају само план по којем би саобраћала новоуспостављена линија, рад Немање Кајкута, житеља Претока, за који је добио награду Градског саобраћајног предузећа.

Према замисли Кајкута, нова линија би почињала са већ постојећег терминуса у Борчи 3 и завршавала би у Улици Михаила Петровића где је планирана изградња терминуса у једноставној форми стајалишта. У смеру Б, линија би почињала са новог терминуса у Улици Михаила Петровића, до терминуса Борча 3.

- У сарадњи са представницима Палилуле више пута само обилазили терен и разматрали варијанта трасе која би на најбољи начин опслужила највећи број становника насеља Преток - објашњавају из Секретаријата за јавни превоз.

- Највећи проблем за сада представља неасфалтирани део улице Михаила Петровића у зони са Гргетечком улицом, док се не реализује асфалтирање наведеног дела улице, не постоји могућност успостављања линије кроз предметно насеље.

СТАЈАЛИШТА

ПЛАНИРАНО је да у оба смера, возила нове трасе користе већ постојећа стајалишта на којима иначе стају аутобуси са линије 85, 95, 96, 101, 105Л, 106, 107. Грађани би тако са преседањима лакше стизали до града или за само неколико станица били у центру насеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу