ОЧИШЋЕНЕ УЛИЦЕ ПРВОГ ПРИОРИТЕТА: До краја дана без снега и остале

Б.Б.

23. 01. 2022. у 13:39

СВЕ улице првог приоритета у главном граду у дужини од 1.900 километара су очишћене, а снег је склоњен и са око 50 одсто саобраћајница другог приоритета, које ће током дана бити комплетно очишћене, изајваио је Горан Весић, заменик градоначелника.

ОЧИШЋЕНЕ УЛИЦЕ ПРВОГ ПРИОРИТЕТА: До краја дана без снега и остале

Вечерње новости

  - Била је скраћена  линија 409, која собраћа од Вождовца до Јајинаца, као и једна приградску линију која је због снега преусмерена на стару трасу - навео је Весић. -   Током ноћи је посуто око 400 тона соли и око 4.000 литара калцијум-хлорида који се користи за мешање са индустријском сољу на ниским температурама.  Било је ангажовано 60 великих камиона који су посипали улице како би се превентивно спречила појава леда на коловозу.

Он је подсетио да ће се ниске температуре задржати и у наредним данима и апеловао на возаче да буду опрезни због отежаних услова саобраћаја. 

- Од почетка ове зиме је пало око 70 центиметара снега, а прошле свега 26 центиметара -рекао је Весић. - То значи да је ове зиме пало више снега него укупно током две претходне године. Наши путари раде велики посао. Имамо их око 300 на улицама и они успевају да се изборе са овим снежним таласом, али ту су и радници Градске чистоће и Градског зеленила 

Заменик градоначелника је истакао да је општинама подељено око 411 тона индустријске соли у више од 82.000 џакова од по пет килограма за потребе стамбених заједница и подсетио да је со потуно бесплатна и апеловао на грађане да је преузму и поспу је испред зграда у којима живе како би спречили стварање леда и отклонили опасност од падова и повреда. 

- Прилазе јавним установама одржавају комуналне службе, укупно више од 700 радника је ангажовано на овим пословима. Дужност стамбених заједница је да расчисте прилазе својим зградама и зато Град Београд бесплатно дели со - казао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу