МОГУЋЕ ПРОШИРЕЊЕ ДОМА У СРЕМЧИЦИ: Пред грађанима увид у Нацрт измена и допуна ПДР за чукаричко насеље

Г. Н.

17. 01. 2022. у 06:47

СЕКРЕТАРИЈАТ за урбанизам и грађевинске послове огласио је на јавни увид од данас Нацрт измена и допуна плана детаљне регулације насеља Сремчица, за део блокова 186 и 187. Између осталог, овим ће се редефинисати граница комплекса Установе за децу и младе "Сремчица", те ће потенцијално бити могуће њено проширење. Заинтересовани суграђани имаће прилику за увид све до 18. фебруара у згради Градске управе.

МОГУЋЕ ПРОШИРЕЊЕ ДОМА У СРЕМЧИЦИ: Пред грађанима увид у Нацрт измена и допуна ПДР за чукаричко насеље

Дом у Сремчици / Фото З. Јовановић

Према наводима из документације, површина обухваћена Планом износи око 21,94 хектара. Предметна локација намењена је за објекте и комплексе јавних служби, као и за породично становање у формираним блоковима у периферној зони града. Такође, предвиђени су и комерцијални садржаји.

- Циљ измена и допуна ПДР насеља Сремчица је преиспитивање планираних решења, редефинисање граница комплекса Установе за децу и младе "Сремчица", његово проширење у складу са програмом развоја те специјализоване установе и дефинисање правила уређења и грађења у складу са планским основом - стоји у тексту Плана. - Од значаја су Београдска улица, Моштаничка, Улица специјалне школе, која једним делом пролази кроз предметно подручје, а једним га тангира.

Београдска улица представља окосницу насеља, односно главну улицу, која пролази кроз целу Сремчицу. Преко ове саобраћајнице се остварује веза преко Железника и Жаркова са централним градским подручјем Београда. С јужне стране, предметно подручје је повезано са Ибарском магистралом. Према подацима из документације, предвиђено је задржавање постојећих траса аутобуских линија јавног градског превоза.

Како је саопштио надлежни секретаријат, јавна седница Комисије за планове одржаће се 3. марта. Тада ће сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику имати прилику да образложе своја запажања.

ЈАВНИ УВИДИ

ТАКОЂЕ до 18. фебруара, пред грађанима је и увид у Нацрт плана детаљне регулације за стамбени комплекс уз Црнотравску улицу, на Градској општини Савски венац. Јавна седница заказана је за 3. март. Како је саопштио Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, до краја овог месеца, почев од данас, јавност има увид и у Нацрт измена и допуна ПДР насеља Крњача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ У ШКОЛИ СТАРОЈ ДВА ВЕКА: Објекат из 1840. године у Шаркову, добио специјалну намену