ПОНОС ШКОЛЕ НА МУРАЛИМА У ХОЛУ: У ОШ "Бора Станковић" на Бањици у петак отварање необичне изложбе

Љ. Б.

08. 12. 2021. у 06:47

ЛИКОВИ првог тенисера света Новака Ђоковића, златних ватерполиста Филипа Филиповића и Живка Гоцића, дечјег хирурга Драгана Вуканића, драмске списатељице Биљане Србљановић, глумица Аните Манчић, Бојане Маљевић и Милене Радуловић као и још 15 познатих личности из различитих области, осликани су у централном холу београдске основне школе "Бора Станковић" у Пауновој улици на Бањици.

ПОНОС ШКОЛЕ  НА МУРАЛИМА У ХОЛУ: У ОШ Бора Станковић на Бањици у петак отварање необичне изложбе

Фото Н. Фифић

Сви они су бивши ученици ове установе, а пројекат који подразумева осликавање ликова свих славних ђака у централном холу њихове некадашње школе носи назив "Корифеји нашег доба" и реализован је уз покровитељство Министарства просвете, науке технолошког развоја.

Ову необичну "изложбу" отвориће у петак директорка Рада Ракочевић и министар просвете, такође бивши ђак ове школе, Бранко Ружић, а очекује се присуство скоро свих познатих ученика који су своју рану младост провели у "Бори".

Рада Ракочевић, Фото И. Маринковић

У школи се надају и доласку Новака Ђоковића, а извесно је да ће се они који не буду могли да присуствују догађају обратити путем видео-бима.

- Радови се приводе крају, до петка ће све бити завршено - каже за "Новости" директорка Рада Ракочевић.

Фото Приватна архива

- Размишљала сам како на најбољи начин да се одужимо и уважимо легенде које су дечје дане провеле код нас, а захваљујући којима је наша школа често помињана по свету. Многи су својим успесима прославили како нашу земљу тако и школу. Захваљући њима, ова установа више пута је помињана на највећим тениским такмичењима, као и на Олимпијским играма у Токију и претходним у Рију, јер су на тим великим такмичењима учествовали и медаље освајали ђаци наше школе.

Новак Ђоковић, Фото АП

Бојана Маљевић, Фото Н. Скендерија

Анита Манчић, Фото В. Данилов

КОМПЛЕТНО УРЕЂЕЊЕ ЗГРАДЕ

ОСЛИКАВАЊЕ зида ликовима славних личности које су учили у "Бори", само је један од пројекта ове школе у чију је модернизацију уложено много труда и средстава.

- Имала сам апсолутну подршку републичких и градских власти да "руину" од 6.000 квадрата доведем у ред, како бисмо служили за пример у сваком погледу - истакла је директорка Ракочевић.

- Град Београд је издвојио средства и за израду потребне документације за озакоњење, јер је школа била објекат без намене и из тих разлога су се јављали проблеми са дозволама. Зграда школе је сада озакоњена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)