СЕКАО СЕБИ ПРСТЕ И ПРЕТИО ДЕЧАКУ: Пијани мушкарац изазвао инцидент у минибусу, малишан плакао и рекао - Шта ако га поново сретнем?

Novosti online

03. 12. 2021. у 17:19

САМО срећом није се трагично завршио инцидент који се у уторак догодио у београдском насељу Војводе Влаховића.

СЕКАО СЕБИ ПРСТЕ И ПРЕТИО ДЕЧАКУ: Пијани мушкарац изазвао инцидент у минибусу, малишан плакао и рекао - Шта ако га поново сретнем?

Илустрација Фото: Н.Фифић

У минибусу 26Л пијани мушкарац је извадио нож и прво почео да реже своје прсте, а онда нож претећи уперио ка једанаестогодишњем дечаку који је седео прекопута њега.

- Син се враћао с тренинга, било је око 21 сат. У минибус је ушао мушкарац средњих година. Био је видно алкохолисан и сео је прекопута детета у задњем делу минибуса, где једино постоје седишта која су једна наспрам других. Са собом је имао неку флашу са алкохолом. Нешто је певао, а онда је у једном тренутку извукао швајцарски нож и почео да се сече по прстима. Није направио озбиљне посекотине, али му је ишла крв... Потом се нагнуо и тај исти нож приближио мом детету на 10-15 сантиметра од лица, гледајући продорно у њега - прича дечакова мајка М. М. (42).

Жена додаје да нико у минибусу није реаговао, осим једне жене, која је детету показала очима да се склони и изађе.

- Поред детета је седео и један човек, који је гледао у телефон и уопште није реаговао – додаје мајка дечака.

Насилник је потом, каже, склонио нож и извукао маказе и наставио нешто да прича. У минибусу се у том тренутку налазила и дечакова тринаестогодишња сестра, која због људи који су стајали није видела шта се дешава.

- Дете је почело да плаче чим је изашло из превоза. Мислио је да ће га овај повредити. То вече уопште није спавао. Био је уплашен и само је понављао: "Шта ако га поново сретнем?" - прича мајка, која је случај пријавила полицији на Вождовцу где јој је, каже, обећано да ће бити прегледани снимци с камере у минибусу.

Иначе, информација о овом догађају је објављена и на Фејсбук групи "Моје насеље", где је неколико људи у коментарима тврдило да се у насељу Војводе Влаховића већ неко време дешава да у превоз улази алкохолисани мушкарац који прети људима.

Како незванично сазнајемо, полиција је предузела радње на идентификацији мушкарца из минибуса, након чега ће у консултацији са тужиоцем, утврдити има ли елемената кривичног дела.

Паник тастери обавештавају полицију

Вељко Ковачевић, директор саобраћаја у фирми "Банбус", чији минибусеви саобраћају на линији 26Л, каже за Курир да возачи пријављују све инциденте који се догоде, али да о овом не зна ништа. Не искључује могућност да, ако је дете ћутало, возач није приметио шта се дешава.

- Да је дошло до било какве гужве или повика, он би реаговао. Сва возила, било да су ГСП или приватни превозници, имају на дисплеју паник тастере које возачи могу притиснути у случају инцидента. На тај начин аутоматски обавештавају полицију, која преко ГПС зна где се возило налази и одмах реагује.

БОНУС ВИДЕО -ЖЕНА ИЗБОЛА СУПРУГА НАСМРТ: "Новости" на месту породичне трагедије у Сурчину

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВА ЦЕНА ХЛЕБА ОД ПЕТКА: Биће још јефтинији - ево колико ће коштати Сава