ПОРЕЗ ИСТИ, ИАКО ЈЕ КВАДРАТ СКУПЉИ: Град припремио одлуку о "стопирању" раста намета на имовину у 2022.

М. С.

27. 11. 2021. у 08:51

УПРКОС драстичном повећању просечних цена некретнина у престоници у текућој години, у Београду неће бити поскупљења пореза на имовину.

ПОРЕЗ ИСТИ, ИАКО ЈЕ КВАДРАТ СКУПЉИ: Град припремио одлуку о стопирању раста намета на имовину у 2022.

Фото Танјуг

Бар тако уверавају градски челници, чију ће најаву потврдити одлука одборника на седници Скупштине града у понедељак, којом ће зауставити раст пореза.

Према речима заменика градоначелника Горана Весића, без обзира на повећање просечних цена по квадрату појединих врста непокретности по зонама, порез на имовину физичких лица за 2022. годину неће бити већи од пореза за 2021. годину.

- Град неће повећати порез на имовину за 2022. годину, што ће бити прописано посебном одлуком - рекао је Весић за "Новости".

- Нико неће плаћати већи порез ни за један једини динар него што је плаћао ове године. Чак ће у неким деловима града порез бити и мањи, тамо где је и цена квадрата нижа.

Квадратни метар некретнине у првој зони 2020. продавао се за око 200.000 динара, Фото Н. Скендерија

Да подсетимо, просечна цена квадрата у екстразони 2020. године када је цена била виша око 50 евра у односу на 2019. износио је 219.402 динара, односно око 1.875 евра. Сада је квадрат у овој зони много скупљи. А квадратни метар некретнине у првој зони у прошлој години продавао се за око 200.000 динара, док се у 2021. бележи раст цена.

На дневном реду седнице, осим пореза на имовину, наћи ће се и одлука о именовању десетак престоничких улица. Своје парче добиће Кнез Павле Карђорђевић, принцеза Оливера, Владета Јеротић.

Гласаће се и о изменама одлуке о оглашавању, постављању система јавних бицикала, као и одлуке о јавном линијском превозу путника.

Миоценски спруд "Ташмајдан" биће проглашен спомеником природе.

СТИГЛО 706 ПРЕДЛОГА ГРАЂАНА

НАЦРТ одлуке о буџету тренутно је на јавној расправи и суграђани ће моћи да шаљу предлоге до 8. децембра. За прва два дана стигло је 706 предлога грађана. Очекује се да ће нови буџет бити усвојен између 15. и 20. децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)