ОСНОВЦИ УЧИЛИ О НИКОЛИ ТЕСЛИ: Ђаци ОШ "Радомир Путник" у посети Кући краља Петра Првог на Сењаку

А. В. В.

24. 11. 2021. у 13:37

ЂАЦИ ОШ "Радомир Путник" са Савског венца посетили су данас Кућу краља Петра Првог на Сењаку у овкиру пројекта и изложбе "Ученик научник уметник".

ОСНОВЦИ УЧИЛИ О НИКОЛИ ТЕСЛИ: Ђаци ОШ Радомир Путник у посети Кући краља Петра Првог на Сењаку

ГО Савски венац

Ученици првог и четвртог разреда имали су прилику  да се упознају са изумима Николе Тесле и његовим истраживањима, историјатом Куће и личношћу краља Петра Првог, као и да погледају одређене занимљивости кроз микроскоп.

Пројекат и изложба "Ученик научник уметник" спроводи се у организацији Куће краља Петра Првог, општине Савски венац, Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић" - Института од националног значаја за Републику Србију, Универзитета у Београду, као и Удружења за културу, науку и образовање "Никола Тесла".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СА ЊИМ ЈЕ ЖЕЛЕЛА БРАК И ПОРОДИЦУ: Трагична љубав Соње Савић - од када је умро себе је сматрала удовицом, за њу је био једини