ИЗ СТЕПЕ ВОДЕ ДВА "ПУТИЋА": Завршена саобраћајна веза између насеља и улице Војводе Степе, а пуштен у саобраћај и део улице на Трошарини

М.С. - А.З.К.

01. 11. 2021. у 06:37

ЖИТЕЉИ вождовачког насеља "Степа Степановић" добили су јуче нову саобраћајницу у дужини од 130 метара, а завршени су и радови на уклапању Кружног пута и Улице војводе Степе.

ИЗ СТЕПЕ ВОДЕ ДВА ПУТИЋА: Завршена саобраћајна веза између насеља и улице Војводе Степе, а пуштен у саобраћај и део улице на Трошарини

Саобраћајница дуга 130 метара, Фото Беоинфо

Саобраћај је јуче пуштен кроз ове саобраћајнице, чиме је решен дугогодишњи проблем становника насеља, који нису имали директну везу са Улицом војводе Степе.

Пробијен је пут кроз живицу, насут туцаником и асфалтиран. Борба становника овог дела Вождовца трајала је пет година, али је бирократија кочила радове. Нова саобраћајница сада има тротоаре са обе стране и урађена је комплетна инфраструктура.

- Изведени су сви радови осим садње дрвореда, а то ће бити завршено током овог месеца.

Вредност посла је око 25 милиона динара - написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом фејсбук-профилу.

- Данас је такође пуштен у саобраћај и део улице на Трошарини, која представља уклапање Сектора 2, тачније спољне магистралне тангенте Борска - Петља Ласта у постојећу саобраћајницу Кружни пут.

Део између Улице војводе Степе и Кружног пута, Фото Беоинфо

Иако је средином октобра требало да се пусти саобраћај кроз део између Улице војводе Степе и Кружног пута, Дирекција је потом најавила да ће све бити завршено 1. новембра.

Јуче је спојен овај део и сада Улица војводе Степе има своју коначну форму. Осим тога, искоришћен је и потенцијал Улице Саве Машковића, која је до скоро била под радовима. Према очекивањима стручњака, ово ће подићи проточност и ниво саобраћаја.

- Урађено је око 75 метара улице, од чега је већи део направљен у профилу са по две саобраћајне траке у оба смера, и овај део саобраћајнице је део будућег Сектора 3 (Борска - Петља Ласта) која ће почети да се гради наредне године. Урађена је комплетна комунална инфраструктура, а радови су били вредни 50 милиона - написао је Весић.

Он ће се у току наредне недеље састати са представницима Грађевинске дирекције Србије како би Град преузео јавне површине у насељу "Степа Степановић".

Када овај простор постане власништво Београда, отвара се могућност да буду уређена постојећа дечја игралишта и све остале јавне површине на територији овог насеља.

Планирана изградња вртића

КАКО је јуче рекао заменик градоначелника Горан Весић, он је издао налог да се обави експропријација приватне имовине враћене у реституцији.

- На тој парцели планирана је изградња вртића, циљ нам је да до половине наредне године изградимо још један објекат за најмлађе у овом насељу - написао је Весић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)