ДА ОХРАБРИМО ЖРТВЕ ДА ПРИЈАВЕ НАПАДАЧЕ: У општини Савски венац одржана трибина посвећена насиљу над женама

А. В. В.

28. 10. 2021. у 16:45

ТОКОМ 2021. евидентирано је 3.718 случајева насиља у породици, али у поређењу са претходном годином није забележен пораст оваквих примера.

ДА ОХРАБРИМО ЖРТВЕ ДА ПРИЈАВЕ НАПАДАЧЕ: У општини Савски венац одржана трибина посвећена насиљу над женама

Беоинфо

Ове податке изнела је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић на трибини "Утицај пандемије на насиље над женама у Србији" која је одржана у општини Савски венац.

- Желимо да уведемо нулту толеранцију на насиље и због тога ћемо се борити да више ниједна жена у Београду и Србији не трпи насиље, било оно физичко, ментално или сексуално. Такође, желимо да охрабримо жртве да пријаве насиље, као и да апелујемо на суграђане - комшије, пријатеље, родбину да такве примере пријаве полицији јер насиље није приватна ствар - навела је Станисављевићева и подсетила да пријаве насилништва могу бити анонимне.

Председник ГО Савски венац Милош Видовић истакао је да општина пружа бесплатну правну подршку за своје суграђанке које су жртве насиља.

Ова трибина је почетак кампање Града Београда посвећене 25. новембру када се обележава Светски дан борбе против насиља над женама. У наредном периоду сличне трибине биће уприличене и у осталим престоничким општинама.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)