УМЕСТО 24, УВЕШЋЕ 29 ЛИНИЈА: Град Београд тражи партнера за ноћни превоз на период од десет година

С. Б. М.

27. 10. 2021. у 07:52

БЕОГРАЂАНЕ ће у следећих 10 година ноћу превозити искључиво приватници. Ко тачно, знаће се крајем децембра.

УМЕСТО 24, УВЕШЋЕ  29 ЛИНИЈА: Град Београд тражи партнера за ноћни превоз на период од десет година

Фото М. Лабудовић

Секретаријат за јавни превоз расписао је, наиме, Јавну набавку за доделу концесије за поверавање обављања комуналне делатности јавног превоза путника на ноћним линијама на територији града. Новина је што ће уместо 24 ноћне линије, после концесије престоницом крстарити 29 аутобуса са ознаком Н.

Тендер се расписује на 10 година, концесија се неће спроводити у фазама, а будући партнер града плаћаће Секретаријату за јавни превоз концесиону накнаду. Понуђач мора да обезбеди 30 соло аутобуса, четири зглобна возила, девет минибуса, а сва пријављена возила у тренутку отварања понуда не смеју бити старија од 10 година. Потребно је да има и једно вучно и једно сервисно возило.

Критеријум за избор најповољније понуде је највиша понуђена концесиона накнада, која је једнака или виша од 85 евра по возилу. Ако неколико понуђача да исту цену, биће изабран онај који има млађи возни парк. Ако два понуђача дају исти концесиону цену, а имају возни парк исте старости, посао ће добити онај чије име буде извучено жребом. Као доказ о озбиљности понуде, понуђач на рачун Секретаријата мора да уплати 500.000 динара.

Оно што ће обрадовати "ноћне птице" и оне који раде докасно јесте што ће бити уведено пет нових ноћних линија. Уводи се линија 48Н од Трга републике до Миљаковца, 96Н од Блока 20 до Котежа и Борче, 303Н која ће возити са Дорћола, преко Трга републике до Врчина, Заклопаче, Гроцке и Бегаљице. Уједно, линија 301Н, која је ишла од Трга до Бегаљице, биће укинута. Нова линија 307Н возиће од Дорћола до Винче, а 309Н до Калуђерице. До Рушња возиће линија 531.

Подсећамо, на ноћним линијама не важе "бус плус" картице, већ се карте купују код возача. Цена у првој зони је 150 динара, а за другу 210 динара.

Укидане, па враћане

НОЋНЕ линије на улице града враћене су почетком јуна. Од новембра прошле године до лета нису саобраћале, јер због пандемије вируса корона локали нису радили, а ноћни живот је посустао.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)