ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Преваранти наплаћују паркинг у Београду - Посебно обратите пажњу у овим деловима града

Ш. Маровић

26. 10. 2021. у 08:51 >> 10:23

НА паркиралишту у Улици господар Јевремова на Дорћолу, како су нам се пожалили станари овог дела престонице, већ две године непознати човек повремено нелегално наплаћује паркинг.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Преваранти наплаћују паркинг у Београду - Посебно обратите пажњу у овим деловима града

Део дорћолске улице, Фото И. Маринковић

Из "Паркинг сервиса" за "Новости" истичу да ову "активност" до сада нико није пријављивао, али јесу сличне на Тргу Николе Пашића, у Тиршовој и на Студентском тргу.

Репортери нашег листа обишли су зонирано паркиралиште на Дорћолу, али човека који се представља као радник "Паркинг сервиса" и покушава од грађана да наплати паркирање нису затекли. Станарка и корисница овог паркинга И. Ш. истиче да је неколико пута имала непријатне разговоре са лажним радником.

- Човек који се овде појави свака два-три месеца и покушава да изнуди новац од људи који желе да се паркирају зна да буде нападан, а у неким ситуацијама и врло непристојан - тврди она.

- Дешавало се и да сугерише возачима да оставе аутомобиле на месту где то није предвиђено, па им стижу казне. Мени је тражио за дан паркирања 1.800 динара, па сам улазила у расправу неколико пута са њим. Полиција га је по пријави грађана приводила неколико пута, али чим га пусте на слободу он се опет врати.

Како је наш лист писао још пре две године, лажних контролора има на неколико паркиралишта у центру престонице, што потврђују и у "Паркинг сервису".

- Апелујемо на грађане да не наседају и буду опрезни. Главна мета су им туристи и људи из унутрашњости - истичу из овог предузећа. - Наплата паркинга сада се углавном врши електронски, па је скоро немогуће преварити грађане Београда. Борба са лажним контролорима траје одавно, а последње пријаве односиле су се на Трг Николе Пашића, Студентски трг и Тиршову. Све прослеђујемо полицији, након чега они преузимају случај.

Подношење кривичне пријаве

ОШТЕЋЕНИ грађани могу поднети полицији кривичну пријаву против људи који неовлашћено спроводе услуге наплаћивања паркинга.

Након пријаве поступак се даље спроводи код надлежног тужилаштва.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)