ОШТРА ПРАВИЛА ЗА УГОСТИТЕЉЕ! Станари могу да одахну - ево шта је усвојено на седници Скупштине Београда

Новости онлине

25. 10. 2021. у 14:50

УГОСТИТЕЉСКИ објекти који се налазе у стамбеним зградама неће имати право на отворени пламен и загађивање какво се до сада често дешавало у стамбеним градама, рекао је заменик градоначелника Горан Весић на седници Скупштине града Београда, образлажући Одлуку о ближим техничким условима за угоститељске објекте који се налазе у стамбеним зградама.

ОШТРА ПРАВИЛА ЗА УГОСТИТЕЉЕ! Станари могу да одахну - ево шта је усвојено на седници Скупштине Београда

Фото: З. Јовановић/Илустрација

– Уводимо и обавезу хостела да пре почетка делатности закључи уговор са стамбеном заједницом. То радимо зато што се често дешава да неко закупи велики стан или два и направи хостел за који нико у згради не зна. Зато свако обављање пословне делатности у згради мора да буде у договору са станарима, у складу са Законом о становању. Без уговора са стамбеним заједницама хостели неће моћи да добију дозволу за рад – рекао је Весић.

Весић је најавио и доношење Плана акустичног зонирања града којом ће за сваки део града бити утврђени извори буке на основу чега ће сви угоститељи моћи да уведу мере заштите од буке, нагласивши да ће контроле Комуналне милиције бити ригорозне.

– Имао сам већ састанак са власницима сплавова и свима сам рекао да ме не интересује ко су, колико пара имају и ко стоји иза њих, већ да неће радити нико ко буде емитовао буку вишу од дозвољене – казао је Весић, истакавши да нико нема ништа против угоститеља али да они морају радити тако да не малтретирају друге људе.

Весић је такође рекао да ће на такси станицама бити омогућено постављање тоалета као привремених објеката.

– Можда то не може баш свуда да се уради, попут најужег центра града, али на овај начин можемо да уредимо много такси станица. То су иначе замолили сами таксисти и ми ћемо то учинити онако како треба и у складу са урбаним мобилијаром – казао је Весић.

Образлажући Измене и допуне плана места за постављање плутајућих објеката на водном земљишту на територији града Београда, подсекретар за привреду Раденко Дурковић рекао је да ће бити формирана радна група која ће се бавити одређивањем будућих и изменом постојећих места за постављање понтона за потребе јавног превоза на линијској пловидби. У оквиру Одлуке о измени одлуке о оснивању Слободне зоне Београд, Дурковић је најавио њено проширење на подручју Старе Пазове за четири хектара.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ОБАВЕЗНО ПОСЕТИТЕ - Војни музеј на Калемегдану чува историју наших ратовања

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)