ПОРОДИЦЕ ДОБИЈАЈУ СТАНОВЕ: Реконструкција куле на Старом сајмишту почиње на пролеће

Б.Б.

24. 10. 2021. у 15:33

НА пролеће ће почети реконструкција централне куле на Старом сајмишту, а две породице које живе у њој добиће нове станове, најавио је Горан Весић, аменик градоначелника Горан Весић који је посетио је дом Данијеле Торлак.

ПОРОДИЦЕ ДОБИЈАЈУ СТАНОВЕ: Реконструкција куле на Старом сајмишту почиње на пролеће

Скупштина града

- Овде живи још једна породица и они ће добити нове станове када буду изашли из ове куле. Драго ми је да су задовољни разговорима које већ воде са Дирекциојом за градско грађевинско земљиште - рекао је Весић. - Ови људи живе овде не својом вољом, неко их је неко ту сместио и време је да добију пристојне услове за живот. Тако ћемо решавати проблеме и у другим павиљонима.

Весић је подсетио да је Старо сајмиште место страдања, где су убијени Јевреји, Срби и Роми и време је да се оно обележи као место сећања на Холокауст и на све што се дешавало у Београду за време Другог светског рата.

- Мислим да ћемо већ на пролеће, председник Вучић је најавио да ће се у априлу обележити Дан холокауста, почети радове на овој кули - рекао је Весић. - Ми смо већ 2015. године одавде иселили оне који су имали атељее и добили су нове, а сада је остало да још имовински решимо ове станаре и моћи ћемо да почнемо радове на централној кули.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВЕСТИ - КОЛАПС НА ВРАЧАРУ: Аутобус 26 направио застој

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)