НАЈСКУПЉИ КВАДРАТ ЈЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Подаци Градског секретаријата за управу о површини и ценама новоградње

Ј. Д.

14. 10. 2021. у 07:52

НАЈСКУПЉИ стан у првом кварталу ове године у Београду продат је на територији општине Савски венац, где је будући власник за квадрат издвојио 373.000 динара.

НАЈСКУПЉИ КВАДРАТ ЈЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Подаци Градског секретаријата за управу о површини и ценама новоградње

Фото Д. Миловановић

Док је најмања просечна цена од 92.000 по квадрату забележена у Младеновцу. Стан на Савском венцу од 72 квадрата, што је уједно и била највећа продата квадратура за прва три месеца, плаћен је 26 милиона динара.

Најмања квадратура продата је на терититорији општине Палилула где је квадрат плаћен 180.000, а укупна површина стана била је 49 квадрата. На Старом граду просечна цена квадрата била је око 300.000, на Врачару 260.000, Вождовцу 220.000, а на Новом Београду 270.000 динара.

- Просечна површина продатих станова у новоградњи износила је 59 квадрата, док је просечна цена износила 252.816 динара по квадрату - објашњавају надлежни из Секретаријата за управу, сектор грађевинарства. - Подаци се преузимају из административног извора података регистра цена непокретности који води Републички геодетски завод, а анализом су обухваћени купопродајни уговори за новоизграђене станове у градским насељима.

Осим у Младеновцу, повољније цене квадрата биле су и у осталим рубним општинама. Просечна цена квадрата у Обреновцу кретала се око 110.000 динара, а углавном су се продавали станови до 60 квадрата. У Лазаревцу је било потребно издвојити око 105.000 динара, а становници овог дела града углавном су се одлучивали да пазаре станове површине око 50 квадрата. Такође, статистика није обухватила територије општине Гроцка, Сурчин, Сопот и Барајево јер у овим општинама није регистрована купопродаја најмање три новоизграђена стана.

НАЈСКУПЉА КУЋА 5 МИЛИОНА ЕВРА

ПРЕМА подацима Републичког геодетског завода, у првој половини ове године најскупља кућа у Србији продата је за пет милиона евра и налази се на територији општине Савски венац. Такође, према истим подацима најскупље гаражно место плаћено је чак 40.000 евра на Чукарици.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (1)

И ДАЉЕ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА МОРЕ: Vogue Hotel у Бодруму је у сваком смислу одличан избор и у њему ће уживати цела породица