ВАКЦИНА И У ТЦ "УШЋЕ": Имунизовано око 815.000 грађана, потребно још око 200.000

Б.Б.

11. 10. 2021. у 12:55

У ТРЖНОМ центру "Ушће" понове је отворен вакцинални пункт, који ће радити сваког дана од 12 до 20 сати.

ВАКЦИНА И У ТЦ УШЋЕ: Имунизовано око 815.000 грађана, потребно још око 200.000

Скупштина града

Према речима Горана Весића, заменика градоначелника, прошли пут је у "Ушћу" вакцинисано скоро 15.000 људи, што говори да је отварање оваквих пунктова у тржним центрима прави потез. Он је истакао да је закључно са недељом у престоници вакцинисано готово 59 одсто пунолетног становништва, што је око 815.000 људи. другу дозу је примило око 57 одсто, што је 785.000 грађана, а трећу око 16 одсто или готово 220.000 Београђана.

- То је сјајан резултат, најбољи у Србији, али није довољан - рекап је Весић. - Треба нам још око 200.000 вакцинисаних како бисмо постигли колективни имунитет или да као Данска, која има 85 одсто вакцинисаних, укинемо све мере. Свакој фирми која буде имала више од 50 људи који желе да се вакцинишу, то ће бити омогућено. Наш аутобус од среде поново креће јер је то једина добра и могућа стратегија. Верујемо да ће се људи одазвати јер другог излаза из ове ситуације немамо.

Весић је нагласио да је, према подацима "Батута", више од 90 одсто преминулих од вируса корона невакцинисано, а више од 80 одсто је хоспитализовано. Он је навео да је на Кризном штабу предлагао одређене мере стимулације, те да је речено да би то било добро да се уради на нивоу читаве државе.

- Када се, рецимо, вакцинишете у Њујорку, тога дана добијете бесплатну карту за метро, а неке бенефиције су давали и у Лондону и Москви, тако да смо спремни да обезбедимо попусте како бисмо људе мотивисали да се вакцинишу - каже Весић. - Ту одлуку мора да донесе Кризни штаб, односно да се направи нека наградна игра или друга стимулација и сигуран сам да то може да помогне. Још у марту сам предложио да Град позитивно стимулише оне који су вакцинисани, понудио сам попуст на рачуне "Инфостана", попусте за карте за позориште, биоскопе, градски превоз, за оно што Град даје и тада је речено да са тим треба да сачекамо.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић навела је да у Тржном центру "Ушће" грађани могу да приме вакцине "синофарм" и "фајзер". Она је додала да је за само четири дана на вакциналном пункту ТЦ "Галерија" већ вакцинисано више од 700 људи. Она је позвала све који желе да мобилни аутобус дође у њихово место или до њиховог предузећа да се обрате секретасријату. Екипе домова здравља су више од 20.000 пута излазиле на терен и вакцинисале људе у њиховим домовима, што је наравно могуће и даље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)