НОВИ СТАНОВИ НА ЊИВАМА? План за изградњу доступан грађанима до 11. октобра

А. З. К.

28. 09. 2021. у 15:41

ИЗМЕЂУ Панчевачког пута, спољне магистралне тангенте и железничке пруге која повезује Београд и Панчево, могла би да "никне" нова привредно-стамбена зона. Иницијативу за израду плана који је тренутно на раном јавном увиду, којим је обухваћен простор од 294 хектара, дала је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу.

НОВИ СТАНОВИ НА ЊИВАМА? План за изградњу доступан грађанима до 11. октобра

Privatna arhiva

Како се наводи у докумнтацији на овом простору могло би да се насели 7.600 становника, а биле би изграђене и три образовне установе.

На овом подручју тренутно највећи део земљишта заузимају пољопривредне површине. Њиве се простиру на површини од преко сто хектара. У границама плана има стамбених и комерцијалних објекта који се махом налазе уз Панчевачки пут. Постојећа привредна зона заузима близу 40 хектара, у склопу које се налази "Хидротехника - Хидроенергетика", ИТС Балкан, Рафинерија нафте НИС, Аеро Балкан и Југохемија.

Како се наводи у документу, процењује се да би на овом простору између престонице и Панчева могло да станује 7.600 становника. Планирана је изградња 2.620 домова за нове становнике, а процењује се да би било чак 5.000 запослених. С обзиром на то да у близини нема образовних установа, овде би могла да се изграде две предшколске установе и једне осмолетка.

Документ је доступан грађанима до 11. октобра у згради Градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОВАКО ЈА ЗАМИШЉАМ ПАКАО Снимак са плаже у Црној Гори изазвао бурне реакције: Радије бих седела код куће