"СКАДАРЛИЈСКА БОЕМИЈА" У СУБОТУ: Богат културно-уметнички програм у Скадарлији

Ј.Д.

21. 09. 2021. у 15:24

ТУРИСТИЧКА организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије организују боемско вече у Скадарлији у суботу од 19 часова. Вече ће бити посвећено познатим личностима које су живеле, стварале и оставиле неизбрисив траг у културном животу престонице.

СКАДАРЛИЈСКА БОЕМИЈА У СУБОТУ: Богат културно-уметнички програм у Скадарлији

Фото Лична архива

Кроз период када је Скадарлија живела и одисала боемским духом посетиоце ће повести бројни глумци, певачи и уметници, уз амбијент, песму и музику праћену стиховима и текстовима посвећеним Скадарлији и Београду. О боемији ће говорити глумица Вјера Мујовић, од добошара ће моћи да се чује "Кодекс о понашању у Скадарлији", а програм ће водити глумац Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића.

Већи део вечери ће протећи у песми и славним нумерама нашег реномираног композитора Радета Радивојевића, коме је ове године припала част да понесе титулу Скадарлијског боема 2021. године. Посетиоци ће уживати у песмама које ће извести познати певачи народне и традиционалне музике Чеда Марковић и Данка Стојиљковић. Серију нумера извешће и вокалне солисткиње РТС-а Весна Димић и Биљана Петковић у пратњи бенда "Моцарт" који предводи Ненад Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)