ЗАВРШЕТАК НАДВОЖЊАКА У ОКТОБРУ? Нови рок за крај санације моста преко пруге у Младеновцу, дугог 50 метара

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

20. 09. 2021. у 11:33

КРАЈ радова на надвожњаку преко пруге у Младеновцу дугог око 50 метара орочен је био на 15. септембар.

ЗАВРШЕТАК НАДВОЖЊАКА У ОКТОБРУ? Нови рок за крај санације моста преко пруге у Младеновцу, дугог 50 метара

ПОПРАВКА Од почетка радови споро теку, Фото Архива

И овај рок је померен, па надлежни у ЈП "Путеви Србије" обећавају да ће челична контрукција бити завршена у октобру и то ако временски услови дозволе!

Санација надвожњака траје од пролећа 2020. године, а саобраћај преко моста у потпуности је обустављен од новембра прошле године. Рокови за завршетак су померани изнова и изнова.

- Очекивани завршетак радова на санацији прилазних конструкција је крај септембра, док се завршетак радова на челичном делу конструкције очекује у октобру. Тиме ће се стећи услови за враћање саобраћаја у нормалан режим, уколико временски и сви остали услови дозволе - кажу за "Новости" у ЈП "Путеви Србије".

Кажу и да су пешачке стазе и ограда у завршној фази извођења. Путари "Штрабага", који је извођач радва, раде и на коловозној плочи где се поставља хидроизолација, после чега следи постављање ивичњака и асфалтирање. Комплетирани су радови на заштити пруге постављањем челичних носача и дашчаног патоса изнад контактне мреже.

Срушена је коловозна плоча на челичној конструкцији и следи израда нове, хидроизолација и асфалтирање. У ЈП "Путеви Србије" наводе и да су радови на санацији стубова и доње површине коловозне плоче планирани по успостављању саобраћаја на мосту.

Да поправка моста од почетка споро иде, Младеновчани су били сведоци сваког дана. Током лета 2020. путари су се повукли јер су уочена непредвиђена оштећења која су захтевала обимније радове. А за њих је било потребно поново направити пројекат, који је завршен крајем априла. Тек 8. јула извођач је почео да ради у складу са достављеном измењеном документацијом.

КОЛОНЕ И КРУЖЕЊЕ

КОНСТРУКЦИЈУ дугу 50 метара ЈП "Путеви Србије" никако да реконструишу, иако је најбржа веза са селима Кораћица, Марковац, Велика Иванча... Зато Младеновчани месецима круже и по неколико километара, јер се преко њега не може. Проблем је што се због затварања овог пута закрчи други прилаз граду. Круже и градски аутобуси, који због тога касне и по 10,15 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)