ХУМАНИТАРНА ШЕТЊА ЗА ВАЊУ: У Реснику организована акција прикупљања помоћи за лечење тешко оболеле бебе

С. В.

19. 09. 2021. у 09:17

ВИШЕ од хиљаду људи окупило се јуче у раковичком насељу Ресник, где је била организована хуманитарна шетња "Два и по милиона корака за Вању" како би скренули пажњу на борбу четворомесечне Вање Маловић.

ХУМАНИТАРНА ШЕТЊА ЗА ВАЊУ: У Реснику организована акција прикупљања помоћи за лечење тешко оболеле бебе

ХУМАНИ Ресничани се масовно одазвали позиву, Фото Архива

Њој је пре два месеца дијагностикована опака, прогресивна болест спинална мишићна атрофија, а лечење генском терапијом кошта два и по милиона евра.

Скуп Ресничана почео је код ТЦ "Авала град", после чега су се шетачи упутили до Цркве Светог владике Николаја Жичког, где је одржан молебан за оболелу девојчицу. Хумане комшије су се вратиле на полазну тачку, где је организован базар и културно-забавни програм, у чију се организацију укључио велики број локалних предузетника. На овај хуман гест, комшије породице Маловић одлучиле су се због забринутости што сакупљање новца за Вањино лечење напредује споро. Немоћни родитељи се боре уз помоћ добрих људи, али је досад је уплаћено само девет одсто потребних средстава.

- Знамо их овде као добру породицу, сјајне људе, комшије и пријатеље, те нисмо могли да седимо скрштених руку. Вањина борба је ујединила цео Ресник, па смо покушали да песмом, игром, базаром, позовемо и друге да се што пре укључе и помогну. Обавеза свих нас је да покажемо солидарност и хуманост у оваквим случајевима - рекла је Ирена Марић, један од организатора овог догађаја.

ПОМОЋ НА НЕКОЛИКО НАЧИНА

НОВЧАНА средства се за Вању прикупљају преко хуманитарне фондације "Буди хуман". Вањи се може помоћи на следеће начине:

Слањем СМС поруке: упишите 1077 и пошаљите СМС на 3030

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001131465-72
Уплатом на девизни рачун: 160600000113399451
ИБАН: РС35160600000113399451

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)