НЕПОЗНАТИ КВАР ПЛАВИ ПОДРУМЕ: Муке станара вишеспратнице у Палмира Тољатија 66 на Новом Београду трају годинама

Г. Н.

15. 09. 2021. у 11:21

ГОДИНАМА подруми у Улици Палмира Тољатија на броју 66 нису употребљиви.

НЕПОЗНАТИ КВАР ПЛАВИ ПОДРУМЕ: Муке станара вишеспратнице у Палмира Тољатија 66 на Новом Београду трају годинама

ВОДА И после испумпавања под увек мокар, Фото Н. Скендерија

Због неутврђеног квара, вода надире у подрумске просторије, а током прошле недеље поплављено је и лифтовско окно, због којих су станари остали и без елеватора. Иако радници "Градског стамбеног" спорадично по позиву долазе да испумпају воду, што је и током јучерашњег дана био случај, проблем је и даље недокучив.

Како нам је испричао Бранко В., један од станара поменуте зграде, поплава у подруму изнова се понавља. Готово да не постоји период у ком је под био потпуно сув.

- Плашимо се заразе јер више не можемо да проценимо да ли се излива вода или је реч о канализацији - каже Бранко. - Нисам стручан, али сам у неколико наврата чуо људе да кажу како изолација споља није добро урађена у згради и да то прави проблеме. Потребно је под хитно утврдити одакле вода тече.

Према речима управника ове стамбене заједнице Милана Караџића, по мирису и боји види се да тренутна вода у подруму није фекална. Или је реч о оштећеној цеви, или о подземним водама. Улаз 66 налази у склопу ламеле са четири стамбена објекта, и само је ту забележена ова необјашњива ситуација.

- Овде постоје ревизиони тунели дуги око 90 метара, ту вода улази али не знамо одакле. Ниво расте и стигао је до лифтовског постројења. Радници "Градског стамбеног" морали су да искључе лифт, јер је у кабини пола метра воде - каже Караџић.

АЛАРМАНТНО Управник Милан Караџић тражи помоћ надлежних, Фото Н. Скендерија

На терен су излазили и мајстори "Водовода и канализације". Како су нам рекли из предузећа, њихове екипе по пријави су дошле на поменуту адресу и констатовале да постоји загушење које се налази на интерној канализационој мрежи и унутрашњем делу инсталација, који нису у њиховој надлежности одржавања.

- Канализациона мрежа нашег предузећа је исправна и у функцији и није примећено да је долазило до дизања нивоа на уличној мрежи. С обзиром на техничке карактеристке прикључка постоји сумња у његову легалност - закључују у "Водоводу".

"РАСТОШНИЦА" НА ТЕРЕНУ

РАДНИЦИ фирме "Растошница", подизвођача радова ЈКП "Градско стамбено", јуче су били на терену. Како смо незванично сазнали, вода је током јучерашњег дана испумпавана. Будући да до сада "Стамбено" није добило захтев управника ове стамбене заједнице да камерама прођу кроз цеви, предузеће је самоиницијативно одлучило да то учини не би ли коначно утврдили где је квар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)