КОНФЕРЕНЦИЈА НА МАШИНЦУ: Дизајнирање и производња нових материјала

Б.Б.

02. 09. 2021. у 14:24

ДОКЛЕ је свет стигао у истраживањима, дизајнирању и производњи нових материјала? Шта су највећи изазови за савремену науку у овој области и кaкве се могућности отварају за примене у широком спектру технолошких области, као што су биомеханика, електроника, конструисани материјали и нематеријали?

КОНФЕРЕНЦИЈА НА МАШИНЦУ: Дизајнирање и производња нових материјала

Машински факултет

Ово су само нека од питања о којима ће бити речи на Источноевропској конференцији о адитивно произведеним материјалима - EECАМ21, која је почела на Машинском факултету у Београду и трајаће до 4. септембра.

Скуп се одржава у оквиру европског "Хоризонт 2020" SIRАММ твининг пројекта, а организатори су Универзитет у Београду, Политехнички универзитет из Темишвара, Институт за физику и материјале из Брна, Универзитет у Парми и Норвешки универзитет за науку и технологију - Трондхајм
Циљ конференције је промовисање и успостављање међународне научне сарадње и размена знања о адитивно произведеним материјалима и сродним дисциплинама, као и публиковање заједничких радова и учешће на конкурсима за финансирање истраживања из ове области.
Због актуелне епидемиолошке ситуације у свету, конференција ће окупити 50 учесника из земље и иностранства на самом Машинском факултету, уз додатних од 50 до 100 учесника који ће рад скупа пратити онлајн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОГРАДА ПОСТАЛА ШКОЛСКА ТАБЛА: Студенти ФПУ бесплатно украсили двориште у ОШ Лазар Саватић у Земуну