ВЕСИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Лаптопови за београдске учитеље и наставнике стигли у Београд (ФОТО)

Novosti online

27. 08. 2021. у 22:05

ПРВИ контингент од 3.250 лаптопова за београдске учитељице, учитеље, наставнике и наставнице од скоро 7.000 лаптопова колико је Град Београд купио стигао је вечерас у главни град Србије, објавио је заменик градоначелника Горан Весић.

ВЕСИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Лаптопови за београдске учитеље и наставнике стигли у Београд (ФОТО)

Фото: Фејсбук/Горан Весић

- Од сутра до понедељка стиже 17 шлепера са таблетима за 67.592 дечака и девојчица који похађају трећи, четврти, пети и шести разред у београдским јавним школама.

Град Београд у понедељак објављује план поделе таблета београдским ученицама и ученицима по општинама. Од 3-16. септембра сваког дана делиће се таблети у једној београдској општини. Истовремено, учитељи и наставници који држе наставу од 3-6. разреда добиће лаптопове.

Сви, наставници и ученици, добиће кодове за дигиталне уџбенике. Таблети које ће добити деца после три године постају власништво родитеља. До тада Град Београд их је осигурао од крађе и уништавања и то осигурање неће коштати родитеље. Уз сваки таблет деца добијају бесплатну СИМ картицу Телекома Србије са бесплатним интернетом. Са таблета моћи ће да се приступи само сајтовима са “беле листе” Министарства просвете јер таблети су наставно средство.

Деца Београда имаће оно што немају деца Беча, Париза или Берлина. Много сам поносан на ту чињеницу. И сва деца имаће таблет и бесплатан интернет без обзира какво је материјално стање њихових родитеља. Сва деца, јер мени је важно свако дете. Осмех и срећа који ће имати наш деца када добију таблете од свог Београда највећа су награда коју можемо да добијемо.

Београд побеђује! - написао је Горан Весић на Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)