КРУЖНИ ПУТ ЗА МЕСЕЦ И ПО: Ускоро треба да започне изградња дела трасе саобраћајнице на Вождовцу, као и раскрсница са Улицом Војводе Степе

С. Б. М.

27. 08. 2021. у 07:20

СТАНАРИ насеља Степа Степановић требало би да се састану са представницима Дирекције за градско грађевинско земљиште и изградњу, како би добили све информације у вези са уклапањем Кружног пута са Улицом војводе Степе.

КРУЖНИ ПУТ ЗА МЕСЕЦ И ПО: Ускоро треба да започне изградња дела трасе саобраћајнице на Вождовцу, као и раскрсница са Улицом Војводе Степе

Фото Архива

Из Дирекције најављују да ће изградња нове трасе кружног пута и уклапање у постојеће стање бити завршени у првој половини октобра.

Житељи овог дела Вождовца незадовољни су јер се из насеља Кружним путем до Улице војводе Степе не може, а реконструисан је цео потез од те раскрснице до Бахтијара Вагабзаде. Уместо да лакше стижу до центра града, и даље користе пречице.

- Незадовољство станара насеља Степа Степановић је велико и сваким даном је све веће.

Нема грађевинских машина и радови нису ни почели, иако је речено да се планира да радови почну 24. августа - навели су у саопштењу станари Степе.

Писали су Дирекцији и тражили одговоре на питања зашто је и даље ван функције раскрсница улица Војводе Степе и Кружног пута Вождовачког, шта се са њом конкретно планира, као и када ће почети радови и у ком року ће раскрсница поново бити у функцији.

- Уклапање Кружног пута у Улицу војводе Степе обухвата изградњу око 100 метара саобраћајнице са по две саобраћајне траке по смеру, које ће се саобраћајном сигнализацијом улити у постојећу трасу кружног пута поред насеља "Степа Степановић" и даље ка Кумодрашкој улици. Изградња нове трасе Кружног пута и уклапање у постојеће стање биће завршено у првој половини октобра - рекли су у Дирекцији, за "Новости".

БОРСКА-ПЕТЉА "ЛАСТА"

ДОСАДАШЊЕ укључење Кружног пута у Улицу војводе Степе ће бити уклопљено у осу новоизграђеног правца Улице Саве Машковића, а што је предвиђено урбанистичким планом за саобраћајницу Борска-петља "Ласта". Подсећамо, у склопу ове саобраћајнице завршено је проширење улица Саве Машковића о Црнотравске, које сада имају по две траке у оба смера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)