ЕЛЕКТРОНСКА И ОГЛАСНА ТАБЛА: Станари зграде у Стјепана Филиповића 31 модернизовали комуникацију

М. С.

04. 08. 2021. у 06:47

НАКОН покретања сопствених сајтова, "вајбер" заједница, поједине престоничке зграде решиле су да још унапреде комуникацију међу комшијама и модернизују је. Уз то, касније и остваре зараду.

ЕЛЕКТРОНСКА И ОГЛАСНА ТАБЛА: Станари зграде у Стјепана Филиповића 31 модернизовали комуникацију

Фото Архива

Па је тако, стару дрвену огласну таблу са обавештењима на папиру заменила електронска.

Станари вишеспратнице у Улици Стјепана Филиповића 31 на Савском венцу једни су од оних који су решили да класичну огласну таблу однесу у подрум, а убудуће одлуке постављају кликом из фотеље. Обавештења која се не допадну комшијама више не могу да се поцепају и заврше у канти, а да се онда, остали правдају да их нису ни прочитали. С друге стране, део табле слободан је за огласни простор, од којег планирају да у будућности употпуњују кућни буџет.

- Комшије су подржале овај предлог и недавно је класична табла отишла у прошлост - каже за "Новости" управник Огњан Јовановић.

- Са свог рачунара имам приступ табли, и све што откуцам и желим да проследим комшијама, то урадим из стана, брже. Иако смо тренутно уложили у ову новину, очекујемо да нам се кроз време исплати, јер ћемо изнајмљивати део огласног простора на табли.

Фото Архива

Иако би превасходно, требало да буде намењена за званична обавештења о плановима и договорима, управник ове "модерне" зграде тврди да ће на табли понекад моћи да се честитају рођендани или остави нека мотивишућа порука комшијама. Ипак, како би се предупредиле ситуације да се свакојаки непримерени написи нађу на њој, јер не постоји могућност да их сними видео-надзор, приступ ће за почетак имати само он.

- Како се не би појављивале приватне поруке "лепом" комшији или "лепој" комшиница са четвртог спрата, само ће уз мој надзор моћи да се остављају обавешетења. План за касније је да неко од комшија пише и билтен о комшијским догађањима, који би онда могао да се чита са табле.

САЈТ ОКУПЉА КОМШИЈЕ

НЕКАДАШЊИ начин управљања стамбеним заједницама отишао је з заборав после усвајања новог Закона о становању. У многобројним зградама попут броја 3 у Улици учитеља Милоша Јанковића на Звездари комшије се окупљају на сајту. Нове методе комуницирања користе и станари Улице генерала Владимира Кондића и у улаза 5,7 и 9, као у Булевару деспота Стефана 68б.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)