ЧАРОБНА КУГЛА ЗА СВАКО НЕПЦЕ: Фестивал сладоледа, који се одржава и данас, привукао велики број љубитеља

С. Б. М.

01. 08. 2021. у 07:52

ЉУБИТЕЉИ сладоледа похрлили су у суботу, упркос великој врућини, на фестивал ове ледене посластице који се и данас одржава у "Галерији Београд".

ЧАРОБНА КУГЛА ЗА СВАКО НЕПЦЕ: Фестивал сладоледа, који се одржава и данас, привукао велики број љубитеља

Најмлађи бирали најлепшу куглу / Фото М. Анђела

Шаренило балона водило је сладокусце непогрешиво на први спрат тржног центра где су се произвиђачи овог слаткиша сместили.

У чарима разноврсних укуса овог леденог савршенства уживали су и млади и стари. Испробавали су сладоледе врхунског квалитета, уживали у укусу манга, папаје и ананаса, али и у традиционалним воћним укусима попут јагоде, вишње и лимуна. Они који више воле слађе ноте, бирали су нугат, чоколаду, "баунти", "фереро"...

- Све је преукусно и не знам шта пре да пробам - каже Софија М. - Дошла сам са децом, како би видели који сладолед је најбољи.

Посластичари су представили и сладоледе са укусом штрудле с јабукама, сладолед "профитероле", као и чизкејк сладолед са шљивама. Непца су захваљивала ономе ко је пробао укус жваке и сладоледа с маком. Ужитак у сласним залогајима употпунио је и музички програм.

ЦЕНЕ СЕ НЕ ТОПЕ

ЦЕНЕ сладоледа и корнета су варирале. Негде је кугла 170 динара, а премијум сладоледа 200 динара, док си корнети били 50 динара. Код неких је кугла била 140 динара, а паковање од пола килограма 950 динара. Чаша мала ове посластице била је 170 динара, средња 290, а велика од 200 грама 410 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)