УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Лажни радници "Водовода" продају апарате за филтрацију

С.В.

29. 07. 2021. у 16:12

НЕПОЗНАТЕ особе, лажно се представљајући као радници ЈКП "Београдски водовод и канализација" , продавали су апарате за филтрирање воде суграђанима у неколико престоничких насеља. Из овог комуналног предузећа упозоравају суграђане да трговци нису њихови радници, те да је вода из престоничких чесми доброг квалитета и није потребна додатна филтрација.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Лажни радници Водовода продају апарате за филтрацију

Фото Ж. Кнежевић

- Суграђани су позивани да у заказаном термину буду у својим домаћинстава како би им они представили апарате за филтрацију воде која је, како кажу, неопходна како би вода била доброг квалитета - кажу у "Београдском водоводу". - Уколико постоји потреба да се ванредно изврши контрола квалитета воде на појединим локацијама, наши радници су у обавези да се легитимишу приликом сваког таквог доласка код наших потрошача показивањем службене легитимације.

Начин узорковања пијаће воде, као и њена анализа, прописани строгим Правилником о хигијенској исправности воде за пиће и директивама Европске уније, односно Светске здравствене организације, објашњавају надлежни.

- Служба санитарне контроле воде у више наврата је утврдила да је вода, третирана апаратима за филтрацију, недопустиво деминерализована. Таква вода, са веома ниском проводљивошћу и промењеним својствима, не може неограничено да се конзумира за пиће.

Вода која се дистрибуира из градског водовода је безбедна, оптималног минералног састава и може да се конзумира неограничено за пиће, спремање хране и одржавање хигијене. На испитивању њеног квалитета константно раде стручни тимови Београдског водовода и Градског завода за јавно здравље, који на годишњем нивоу анализирају преко 20.000 узорака „чесмоваче".

ЈКП „Београдски водовод и канализација" потрошачима поручује да нема потребе за додатним филтрирањем воде за пиће која је у потпуности исправна и стандардно доброг квалитета. Осим што нема здравствених и технолошких оправдања за накнадним филтрирањем, грађанима то представља и непотребан трошак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)