ШАРЕНЕ ОАЗЕ УЈЕДИЊУЈУ КОМШИЛУК: ЈКП "Градско зеленило" доделило признања у акцији "За зелени београд"

Ј. ДИНЧИЋ

25. 07. 2021. у 08:26

У ЈУБИЛАРНОМ 18. финалу акције која носи назив "За зелени Београд", ЈКП "Зеленило Београд" наградило је и ове године најцветније оазе у престоници.

ШАРЕНЕ ОАЗЕ УЈЕДИЊУЈУ КОМШИЛУК: ЈКП Градско зеленило доделило признања у акцији За зелени београд

Фото ЈКП "Зеленило Београд"

Трочлана комисија изабрала је и победнике на нивоу града, награђен је укупно 21 учесник у седам категорија и додељене су две специјалне награде.

Награда за најлепшу зелену површину око стамбеног објекта припала је вишеспратници у улици Дунавски кеј 2 на Старом граду. Овај простор станари су уредили тако да подсећа на медитерански стил, испуњен је разноврсним и пажљиво одабраним биљкама, о којима станари брижљиво воде рачуна.

- Сви заједно уређујемо простор у којем се током целог лета дружимо и опуштамо, то нас некако уједињује и даје сам снаге и воље да вечери уместо у становима проводимо у свом дворишту - објашњава једна од становница Дунавског кеја. - Волимо да имамо уређен и сређен простор у којем ће се наша деца играти, а старије комшије наћи хлад за одмор од градске жеге.

Ласкаву награду за најлепши балкон понела је Весна Богдановић, чије разнобојно цвеће представља рај за очи у делу Булевара Михајла Пупина. Она се успешно бори са сивилом зграда у овом делу града, а њене цветне петуније право су освежење за очи пролазника.

Новобеограђани могу да се похвале и најлепше уређеном зеленом површином угоститељског објекта јер је прво место освојио је Caffe Siesta чија башта је брижљиво негована и веома уредна што је чини правим украсом краја у ком се налази.

ТРУД Једно од најлепше уређених дворишта, Фото ЈКП "Зеленило Београд"

Награда за најлепшу окућницу отишла је у руке Дејана Драгићевића из Раковице. Ово двориште, која се налази у Улици Миле Димић, краси више од 300 врста различитих биљака које дају утисак као да сте у ботаничкој башти, а не у приватном дворишту. Прво место у категорији најлепша зелена површина око пословног објекта припалао је Центру за социјални рад на Старом граду. Запослени у установи која пружа подршку социјално осетљивим групама становништва имају одговоран посао да ове људе заштите, помогну и обезбеде им једнаке шансе за успех и живот какве имају сви. Ипак, проналазе и време и енергију да им сваку посету Центру улепшају мноштвом негованог цвећа, што је само по себи довољан разлог за награду.

НАЈЛЕПША ШКОЛСКА ДВОРИШТА

У КАТЕГОРИЈИ најлепше школско двориште прво место је освојила ОШ "Сава Јовановић Сирогојно" из Земуна чије двориште садржи све што је потребно деци за активности на отвореном. Док најбоље уређену зелену оазу имају и предшколци из вртића "Исток" на Новом Београду. Њихово двориште има велики простор за спорт и игру прилагођено деци, а све је употпуњено ведрим бојама мобилијара.

Простор фирме

СПЕЦИЈАЛНЕ награде освојили су Energogroup d.o.o са Општине Савски венац за одлично уређен простор у дворишту компаније. Затим ресторан "Шаран" у Земуну који не уређује само свој објекат, већ и улицу, а поклања жардињере и конкурентима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)