РАЧУН ВИСОК, ВЛАСНИКА НЕМА: Пре 11 месеци угашене уличне светиљке у близини дома здравља у Миријеву

А. З. КЛИСУРИЋ

25. 07. 2021. у 08:41

У ЧЕТИРИ улице, у близини Дома здравља у Миријеву, већ 11 месеци нема уличног осветљења.

РАЧУН ВИСОК, ВЛАСНИКА НЕМА: Пре 11 месеци угашене уличне светиљке у близини дома здравља у Миријеву

Фото Архива

Двадесет пет светиљки које се налазе око здравствене станице, искључено је прошле године, а како кажу у Секретаријату за енергетику, за инсталације уличног осветљења никада им није предат захтев за примопредају. То је разлог што Град никад ову мрежу није поверио на старање предузећу "Јавно осветљење", Чак је и тек недавно утврђено да она никада није ни била у њиховом систему. Иначе, годинама нико није намиривао дуговања за потрошену струју, па је обустављена испорука електричне енергије.

- Дом здравља је изграђен 1999. године, а ми смо тек недавно сазнали да ова расвета није у систему и да постоје дугови за струју - прича нам један од станара из оближње зграде.

- Мрак је испред две зграде, јер смо ми били "осветљени" светиљкама са бандера, које су сада искључене. Плашимо се да ће неко од старијих комшија искренути ногу, ту пролазе и деца. У делу око ДЗ сада се окупљају и групице младих, који галаме у мраку по целу ноћ.

Како кажу, слали су дописе управи Дома здравља и Општини Звездара, али никакав одговор нису добили.

Фото Архива

У октобру је управа ДЗ "Звездара" упутила допис Секретаријату због нефункционисања осветљења. Након што је ЈКП "Јавно осветљење" утврдило стање на терену, доставили су Секретаријату предрачун за уградњу нових инсталација у вредности од 5,178 милиона динара.

- Постојећа инсталација постављена при изградњи здравственог објекта није у систему јавног осветљења - објашњавају у Секретаријату за "Новости".

- Нама никада није поднет захтев од инвеститора, и зато нисмо ни предали ово надлежном предузећу. Предузели смо све кораке како бисмо установили проблем. Утврдили смо и да дужи временски период није плаћан утрошак, па је испорука обустављена.

Како кажу, осим инвеститора ни подносиоци молби нису се обратили Секретаријату за примопредају инсталација, како би надлежност одржавања и плаћања утрошка прешле на Град.

ТРАЖИ СЕ РЕШЕЊЕ

У СЕКРЕТАРИЈАТУ за енергетику кажу да у претходном периоду нико од надлежних у ДЗ "Миријево" није ништа предузео поводом отплате дуга.

- И поред свега тога, трудићемо се да у наредном периоду активно учествујемо и предузмемо све мере које су у нашој надлежности и да будемо на располагању како би се превазишао овај проблем - говоре у Секретаријату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)