КУПУЈЕМО ДОМАЋЕ ТРАМВАЈЕ: Град Београд планира да значајно обнови парк шинских возила под условом да су произведени у Србији

С. Б. М.

24. 07. 2021. у 06:47

ГРАД Београд ће у наредном периоду расписати тендер за куповину трамваја, а услов ће бити да су произведени у Србији, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

КУПУЈЕМО ДОМАЋЕ ТРАМВАЈЕ: Град Београд планира да значајно обнови парк шинских возила под условом да су произведени у Србији

Весић испред "Сименсовог" возила

- Кренућемо у куповину трамваја јер сада имамо 203 шинска возила. Од тога је 30 КАФ, старости девет година, 128 чешких "ката" које су старе између 39 и 44 године, као и оне који су донација Швајцарске, од којих ниједан није млађи од 60 година. Дошло је време да започнемо замену трамваја. Расписаћемо тендер и инсистираћемо на томе да се ти трамваји производе у Србији - рекао је Весић.

Према његовим речима, не значи да ће то бити компанија "Сименс", коју је Весић у четвртак посетио заједно са председником Александром Вучићем у Крагујевцу. Наводи да и нека друга компанија може да успостави производњу у Србији.

- Наш услов ће бити да се трамваји производе у Србији јер мислимо да Србија то може, а то се сада заиста и види. Уколико већ будемо куповали стотинак трамваја у неком периоду од десет година, онда они треба да буду произведени у нашој земљи - навео је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)