ИЗБАЦИЛИ ИХ ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Извршитељи и полиција иселили станаре из Максима Горког 95

А. В. В.

17. 07. 2021. у 15:22

ПОРОДИЦА Коцић јуче ујутру је принудно исељена из стана у Максима Горког 95 на Врачару! Извршитељи и полиција, без претходне најаве, и то 22. пут, "закуцали" су на њихова врата и овог пута их избацили из куће.

ИЗБАЦИЛИ  ИХ ПОСЛЕ  7 ГОДИНА: Извршитељи и полиција иселили станаре из Максима Горког 95

Фото Фејсбук

И поред подршке великог броја комшија, медијских екипа, као и активиста из Здружене акције "Кров над главом", који су покушавали да још једном одложе селидбу, трочлана породица је, ипак, остала без свог дома. Коцићи су касније заједно са члановима удружења отишли испред зграде Председништва Србије на Адрићевом венцу где су провели скоро читав дан тражећи помоћ.

Према речима чланова асоцијације "Кров над главом", јуче ујутру око 7.45 извршитељи су провалили у стан на Врачару, укућане извели напоље и променили браву на улазним вратима. Полиција је Коцићима, како су нам испричали, потом забранила улазак у стан, док су њихове ствари и намештај унајмљени радници износили у двориште.

Стан на првом спрату зграде у Максима Горког 95, како су Коцићи у више наврата истицали, суд је на лицитацији, због дуга, продао другом власнику за 25.000 евра. С друге стране, породица тврди да је све дугове који су постојали раздужила, али да је њихов дом и поред тога отишао у туђе руке:

- Они су на силу отворили улазна врата, а да нам притом нису показали никакав папир! Седам година смо у страху од ових људи - у даху је новинарима и комшијама јуче говорила Јасна Коцић.

После исељења, Коцићи су отишли у Председништво Србије. Према незваничним информацијама, Јасну су примили у кабинет рекавши јој да оде у полицијску станицу и пријави незаконито исељење. Окупљени активисти читавог дана нису одустајали од протеста и поред опомена обезбеђења. Како нису хтели да се помере са платоа на Андрићевом венцу, надлежни су позвали Комуналну милицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)