ЈОШ УВЕК СЕ НЕ ЗНА КО ЈЕ ИНВЕСТИТОР: Одмотава се клупко након урушавања зграде на Врачару - поднет захтев за промену власништва (ФОТО)

Танјуг

16. 07. 2021. у 16:46

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће сутра бити поднете кривичне пријаве против одговорних за урушавање зграде у Видовданској на Врачару.

ЈОШ УВЕК СЕ НЕ ЗНА КО ЈЕ ИНВЕСТИТОР: Одмотава се клупко након урушавања зграде на Врачару - поднет захтев за промену власништва (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

Весић је рекао да је пет породица смештено у хотел "Славија", што ће платити општина Врачар, а да две породице имају свој смештај.

Према његовим речима, станари ће добити помоћ од Града Београда преко Центра за социјални рад.

Весић је рекао да ће за станаре у међувремену, док се зграда не санира, бити изнајмљени станови што ће, како каже, морати да плати инвеститор.

- Не можемо да уђемо у зграду јер је полиција забранила улаз. Чека се статичар који једини може да да дозволу за улазак, а након тога ће општинска комисија да попише све ствари и утврди штету и то ће бити основ за захтев за одштету станара - рекао је Весић.

Додао је да је важно да су станари "склоњени са улице" и да имају где да буду.

Весић је рекао да се још увек не зна тачно ко је инвеститор који је започео радове поред урушене зграде зато што се, како каже, води на физичка лица који су власници плаца.

У међувремену је, како каже, изгледа поднет захтев за промену власништва.

- Обично то тако буде, почне се са дозволом на власника плаца, он у међувремену добије један део квадрата, а онда да власништво на неког другог, а то ћемо да сазнамо. У овом тренутку, не знамо ко је инвеститор - казао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)