ТРУД СЕ ИСПЛАТИ: Вредни поклони за најбоље младеновачке ученике

Novosti online

19. 06. 2021. у 12:12

НА свечаности одржаној у галерији Фоаје младеновачког Центра за културу и туризам, фирма "Браћа Мирчић" у сарадњи са швајцарском компанијом за производњу сатова Грована, у оквиру Пројекта "Време знања", традиционално, већ 11. пут, наградила је вредним поклонима најбоље ученике младеновачких школа.

ТРУД СЕ ИСПЛАТИ: Вредни поклони за најбоље младеновачке ученике

Фото: Општина Младеновац

Ове године домаћин свечаности била је Основна школа “Живомир Савковић” из Ковачевца.

Поред ученика и њихових родитеља, додели награда присуствовали су и председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и члан Већа ресорно задужен за образовање, Дејан Степановић.

Фото: Општина Младеновац

У име организатора, присутне је поздравио представнник фирме Браћа Мирчић, Гордан Мирчић.

- Директор комапније Грована је претходних година долазио на ову свечаност, међутим, због епидемиолошке ситуације, ове године нису били у могућности да присуствују нити представници те компаније, нити амбасаде Швајцарске али вас они срдачно поздрављају. Надамо се да ће следеће године бити овде са нама. Већ једанаест генерација најбољих младеновачких ученика је у добило на поклон сат ове компаније. Подсећам вас да је свако од вас заведен у архиви компаније Грована тако да ћете, ако будете у прилици, моћи да свратите у ову компанију, да се представите, купите сат који желите и уједно будете проведени кроз фабрику. То је председник општине договорио са директором Гроване још пре четири године - рекао је Мирчић и пожелео награђеним ученицима много успеха у наставку школовања.

Фото: Општина Младеновац

- Мој савет је да негујете душу, а неговаћете је тако што ћете се сећати овог тренутка на који ће вас сећати и сат који сте данас добили. Никада га не гледајте као материјалну вредност. Пожелео бих вам да, и када будете исправљали све “криве дрине” овог света, јер нам је то својствено, не заборавите да будете људи. Желим вам све најлепше и да наставите путем којим сте до сада ишли - додао је Мирчић.

Поздрављајући присутне, председник општине, Владан Глишић, честитао је награђеним ученицима и пожелео им много успеха у наставку школовања. Такође се захвалио фирми "Браћа Мирчић" и њеном представнику Гордану Мирчићу на томе што показују високу степен друштвене одговорности.

- Ове је сјајан пример како би сви требало да се опходимо према најбољим ученицима јер су они наша будућност, а на овај начин показујемо да су знање и марљив рад највеће вредности које треба да градимо - рекао је Глишић.

Фото: Општина Младеновац

Вредне сатове компаније Грована добили су ђаци генерације младеновачких школа:

Сара Бркић, ОШ "Биса Симић" Велика Крсна
Нина Матић, ОШ "Бора Лазић" Влашка
Павле Лекић, ОШ "Коста Ђукић"
Ђорђе Милентијевић, ОШ "Живомир Савковић" Ковачевац
Сања Јовановић, ОШ "Милица Милошевић" Јагњило
Милица Гмитровић, ОШ "Момчило Живојиновић"
Димитрије Петковић, ОШ "Свети Сава"
Никола Кијановић, Гимназија Младеновац
Никола Крсмановић, Техничка школа
Неда Живановић, ОМШ "Стеван Христић"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)